≫ 

Lekar Višegradske poslao oštru poruku na najslađi način: Ko mislite da pazi decu?

"Hoćete li lekari i babice zaraženi virusom da vas porađaju?"

  • 5

Na Instagram profilu "Detinjarije" maleni Pera je pozdravio sve korisnike popularne društvene mreže. Mališan je bio zvezda Višegradske u kojoj je proveo dva meseca nakon što ga je majka napustila. Lekar iz GAK Višegradska pored informacija o mališanu, objasnio je kakva je trenutna situacija zbog korona virusa.

Mali Pera

GAK Višegradska Printskrin: Instagram/detinjarije

Prenosimo deo pisma iz GAK Višegraska o malom Peri:

- Mali Pera, ostavljen od strane "majke" odmah posle porođaja. Bio je kod nas u Višegradskoj oko dva meseca, postao maskota i omiljeno biće cele naše klinike, 100 zaposlenih na GAK-u su mu bili i mame i tate, svi mu donosili garderobu. Bio je kao maneken obučen.

Nijednom nije zaplakao! A ko god da ga uzme u ruke on se blagorodan uvek smeje. Na veliku tugu svih nas prebačen u Zvečansku i posle još nekih 3 meseca na njegovu veliku sreću usvojen od ljudi koji će ga zaista voleti!

Mali Pera (legenda Višegradske 26) vam poručuje da vam bebe i trudnice ostanu ovako nasmešene i nezaražene -OSTANITE U KUĆAMA.

Pedijatar nam je pozitivan (pre pet dana) i ispao je iz funkcije zajedno sa sedam sestara sa pedijatriskog odeljenja (svi u karantinu)! Ko mislite decu da vam pazi posle porođaja?

stomak, trudnoća, trudnica

Ostanite kod kuće Pixabay.com

Da nismo super međusobno izolovani danas bi vam cela Gak Višegradska bila zatvorena i u karantinu! Hoćete li lekari i babice zaraženi virusom da vas porađaju?

-Meni nije problem, obučem skafander, masku, peraja, kašljucam, ma i sa T-37,6 i sa babicom porodiću vas i u tramvaju ako tako treba!

- Da i dva doktora sa kardovaskularne i 12 sestara takođe... ko će srce da vam leči? Hirurgija, Pulmologija itd... Ne postoji klinika ili dom zdravlja u BG-u na kojoj trenutno nema dela kadra koji je u karantinu zbog sumnjivih kontakata! Neću da nabrajam dalje.. Nema mesta panici..i još uvek sve držimo pod kontrolom!

Porodilište, novorođenče

Ostanite kod kuće Foto-ilustracija: Shutterstock

- Bravo za SVE KOJI KRVNIČKI rade na prvoj liniji odbrane od epidemije! ---Infektivna, Pulmologija, svi Domovi zdravlja, kasirke, prodavačice, KBC Dragiša Mišović, Slađana Mihajlović, KBC Zemun Igor Pljesa Nikola Banjanin, vojska, spremačice, farmaceuti, policija, Hitna pomoć.

Miloš Radović, načelnik odeljenja Planiranja porodice sa Dnevnom bolnicom GAK Višegradska - piše u opisu Instagram profila.

Ostanite kod kuće. Spasite naše lekare, kako bi oni mogli da spasu nas. 

Video: Trudnica zaražena korona virusom rodila zdravu devojčicu

(Telegraf.rs).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA