≫ 

Arena sutra prelazi u ruke vojske: Sprema se 1.500 ležajeva za zaražene korona virusom

Kreveti za obolele od korona virusa postavljeni i u hali "Aleksandar Nikolić", kao i sportska dvorana "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu

  • 0

Pakovanje paketa za penzionere u Štark areni biće završeno danas do 12 sati kada će početi njeno čišćenje i dezinfekcija, a sutra ujutru hala će biti predata vojsci kako bi bila pretvorena u privremenu bolnicu za lečenje zaraženih korona virusom.

Kako je za Tanjug pecizirao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ta privremena bolnica imaće oko 1.500 kreveta.

On je pojasnio da će pakovanje paketa u Štark areni za penzionere čije su penzije manje od 30.000 dinara biti završeno danas do podne kada će, kaže, početi njeno čišćenje, a potom i dezinfekcija.

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

Goran Vesić, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Sutra ujutru ćemo Arenu predati vojsci, kako bi bila pretvorena u privremenu bolnicu - rekao je Vesić.

Podsetio je da to neće biti jedina takva bolnica u Beogradu i naveo da privremena bolnica na Sajmu već radi, da je sportska dvorana "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu spremna, te da su kreveti za obolele od korona virusa postavljeni i u hali "Aleksandar Nikolić".

- Ostalo je da se pripremi i privremena bolnica u areni koja će imati oko 1.500 kreveta. Od sutra ujutru vojska će početi da postavlja krevete i mi ćemo biti spremni da i ta privremena bolnica bude stavljena u funkciju, ukoliko za tim bude bilo potrebe - rekao je Vesić.

Kako je poručio, da li će te bolnice biti pune ili ne zavisi od toga da li ćemo se pridržavati mera koje je donela Vlada Srbije i saveta epidemiologa.

- Ukoliko budemo disciplinovani, nećemo imati potrebe za ovim bolnicama. One se otvaraju samo u najdrastičnijem slučaju, ali mi kao odgovorna država moramo da budemo spremni i na to - rekao je Vesić i poručio građanima da poštuju donete mere.

Kako je dodao, ukoliko budemo disciplinovani i ostanemo kod kuće lakše ćemo se izboriti sa ovom pošasti i brže izaći iz krize u kojoj se nalazi ceo svet, pa i Srbija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA