≫ 

Sve opštine u Beogradu danas dobijaju tankove sa sredstvima za dezinfekciju zgrada

- Imamo ukupno 18 tankova, a u narednom periodu ćemo ih još dodavati u skladu sa procenom situacije - rekao je Radojičić

  • 2
Dr Zoran Radojičić,  gradonačelnik Beograda

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić rekao je jutros da su opštine Zemun, Palilula, Novi Beograd, Stari Grad i Čukarica dobile tankove sa dezifekcionim sredstvima natrijum-hipohlorita, namenjenim za dezinfekciju stambenih ulaza, kao i da će ih tokom dana dobiti i preostale opštine.

Imamo ukupno 18 tankova, a u narednom periodu ćemo ih još dodavati u skladu sa procenom situacije. Sugrađani koji preuzimaju sredstvo, dobiće i detaljno stručno uputstvo za postupanje. Suština je da se očiste sva ona mesta na kojima se može zadržati virus, kao što su gelenderi, poštanski sandučići i prekidači - rekao je Radojičić za TV Prva i dodao da se na ulazu u zgradu preporučuje postavljanje krpe natopljene dezinfekcionim sredstvom, kako bi se sprečilo da se virus unosi u stambene jedinice.

Gradonačelnik je ukazao da je ovo samo jedan od segmenata kako se virus napada dezinfekcijom, što je u Beogradu izazov, s obzirom da se radi dvomilionskom gradu.

Dr Zoran Radojičić,  gradonačelnik Beograda

- Opštine su dobile instrukcije da angažuju privredne subjekte koji će se baviti dezinfekcijom ulaza i zgrada, ako za tim postoji potreba - rekao je Radojičić - Foto: Beoinfo

- Opštine su dobile instrukcije da angažuju privredne subjekte koji će se baviti dezinfekcijom ulaza i zgrada, ako za tim postoji potreba. Zatim, Zavod za biocide i medicinsku ekologiju će u okviru svojih aktivnosti deratizacije i dezinsekcije koja počinje uskoro, ujedno raditi i dezinfekciju. Poslednja stvar, sa kojom se počelo pre dva dana, jeste dezinfekcija međublokovskog prostora koju rade ,"Gradska čistoća" i "Zelenilo" - kazao je Radojičić.

On je istakao da svako u svom segmentu treba da da svoj doprinos u borbi protiv korona virusa.

- Sve počinje pranjem ruku i nošenjem zaštitnih maski i rukavica i održavanjem distance i to je nešto o čemu svako od nas mora da vodi računa - zaključio je gradonačelnik.

Dr Zoran Radojičić,  gradonačelnik Beograda

Gradonačelnik je istakao da svako u svom segmentu treba da da svoj doprinos u borbi protiv korona virusa - Foto: Beoinfo

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić je istakao da je obezbeđena adekvatna ambalaža u kojoj će se dobijati dezinfekciona sredstva.

- Na sugrađanima je da dođu u opštinu Zemun, evidentiraju se, potpišu potrebnu papirologiju i preuzmu sredstva. Važno je da se pridržavaju svih uputstava i da samo predstavnik zgrade dođe po sredstva - rekao je Matić.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Srbija počela da proizvodi najjače sredstvo protiv korone - i to u Bajmoku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA