≫ 

Imamo 46 zaraženih zaposlenih u Narodnom frontu, ukupno je 75 osoba udaljeno sa posla

Dr Kon je rekao da je u prvom navratu testirano 39 osoba od kojih je 22 bilo pozitivno

  • 12

Epidemiolog dr Predrag Kon, na redovnoj konferenciji povodom epidemije korona virusa u Srbiji, rekao je da je čak 75 osoba zaposlenih u GAK Narodni front udaljeno s posla.

On je rekao da je u prvom navratu testirano 39 osoba od kojih je 22 bilo pozitivno, da je posle testirano još 27 od kojih je 17 bilo pozitivno i da je još 9 osoba ostalno netestirano. Prethodno 12 testiranih....

- Ukupno imamo 46 pozitivnih i svi su oni udaljeni s posla, plus oni kojima ili nije urađeno ili nije bilo potrebe da se radi, ali su udaljeni s posla iz predostrožnosti u kućnu izolaciju u periodu čekanja - rekao je Kon.

- Svi ovi koji su pozitivni su bli u kontaktu sa 150 osoba i tih 150 osoba su zdrave, pod nadzorom i rade, i uz obavezno oštro korišćenje zaštitne opreme - dodao je on.

Kakve su mere predostrožnosti prilikom ulaska u zdravtsvenu ustanovu

- Svima se meri temperatura prilikom dolaska,  obavezna je dezinfekcija ruku, zabranjene su sve posete, ako se pojave simptomi - udaljavaju se s posla uz obavezno testiranje, vrši se trijaža svih apcijentkinja na prijemu, kod sumnje pacijentkinja na kovid šalju se u Dragiša Mišović, više puta dnevno vrši se dezinfekcija klinike, zaposleni sa simptomima dužni su da se jave upravi i ne dolaze na posao - objasnio je dr Kon.

Danas je u GAK Narodni front bilo 36 porođaja, 9 carskih rezova i bolnica radi, tako što je smanjila broj lekara u dežurnim ekipama, jer isti posao radi manji broj ljudi.

Video: Predrag Kon: Jasno je da je danas najcrnji dan za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 4frgerg

    3. april 2020 | 16:55

    Dajte svi ostavke zbog nesposobnosti. Pravo vreme je bilo pre tri nedelje, drugo najbolje vreme je sad.

  • Ivan

    3. april 2020 | 16:10

    Pa sta ce nama onda maske i rukavice kad se lekari sa tolikim merama bezbednosti inficiraju 🤔🤔

  • Ljiljana

    3. april 2020 | 16:06

    Doktor Kon je na današnjoj konferenciji saopštio da je situacija krajnje ozbiljna. Do sad smo shvatili da bolest ne bira. Nažalost, nisu samo stariji i bolesni životno ugroženi. Svo moje okruženje starijih ljudi poštuje sve mere s velikim strpljenjem i još većom nadom da će proći. Proći će. U ime svih nas koji brinemo za svoju decu, unuke, za sve mlade, molimo Vas ostanite kod kuće. Ne zatvarajte oči pred slikama iz Italije, Španije... Mi "matori" brinemo za vas. Vi ste naša budućnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA