Počeli radovi na izgradnji nove bolnice u VMC Karaburma za obolele od korona virusa

Srbija po ugledu na Kinu, gradi novu bolnicu za obolele od COVID-19, čiji bi kapacitet trebalo da bude 70 kreveta, vrednost donacije 30 miliona dinara

  • 1

U krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma u Beogradu, danas je počela rekonstrukcija postojećeg i izgradnja dela objekta koji će biti nova bolnica namenjena pacijentima obolelim od Covid 19, kapaciteta 70 kreveta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Objekat bi trebalo da bude završen do 21. aprila.

Kompletna rekonstrukcija tog objekta i izgradnja novog dela objekta donacija je firme “Termomont” i partnera, a imajući u vidu njegovu namenu i hitnost gradnje, radnici će radove izvoditi u tri smene, 24 časa dnevno, kažu u Ministarstvu.

Vrednost donacije je oko 30 miliona dinara, a biće rekonstruisan objekat od 1.000 metara kvadratnih, dograđeno više od 300 metara kvadratnih objekta i izgrađena nova pristupna saobraćajnica duga oko 200 metara.

Upravnik Vojnomedicinskog centra Karaburma, potpukovnik Milan Mladenović, kaže da je u toku rekonstrukcija objekta za potrebe novih smeštajnih kapaciteta za lečenje pacijenata obolelih od Covid-19.

- Planirano je da objekat ima mogućnost zbrinjavanja oko 70 pacijenata obolelih od Covid-19, čija je klinička slika lakša i srednje teška - rekao je potpukovnik Mladenović.

Prema njegovim rečima, radovi na tom bolničkom objektu su u toku i čim budu završeni, pristupiće se opremanju medicinskom opremom i potrebnim sredstvima za rad, nakon čega je predviđen prijem prvih pacijenata.

Početku radova u krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA