≫ 

Koga možete videti u "zaključanom" Beogradu: Šta se dešava na ulicama prestonice u policijski čas

Zabrana kretanja važi od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 ujutro

  • 2
Beograd, policijski cas Foto: Tanjug/Tara Radovanović

U "zaključanom" Beogradu ovog nedeljnog popodneva na ulicama čudnovati prizori. Autobuska stajališta prazna, pijaca na Zelenom vencu takođe, na kolovozu nema saobraćaja. Na trotoarima i popločanim ulazima u zatvorene radnje mogu se videti tek golubovi.

Poneki usamljeni pešak prođe ulicom, verujemo jedan od onih sa posebnom dozvolom za kršenje policijskog časa. Mere uvedene ove subote za 38-satnu pauzu od gradskog života, vreve velegrada, ali i pauzu od straha u bliskom kontaktu sa nepoznatim kupcima u istoj trgovini u kojoj vi kupujete, možda asimptomatskim nosiocima korona virusa, možda onima koji će (tek) odreagovati sedam ili deset dana od nekog rizičnog kontakta, poštuju se, svedoče fotografije.

Poneki beskućnik zapadne oku kamere, sklupčan pod stepeništem sa kog neće sići niko ni da podeli užinu ni da udeli dinar.

Mogu se zateći i čistači ulica, koji ni sami veovatno ne pamte ovakav mir u jednoj metropoli kao što je Beograd. Život, ponavljaju stručnjaci u obraćanjima javnosti, teče, ali danas se čini da je stao.

Ova mera, najavili su predstavnici gradske vlasti, biće primenjena i u predstojećim danima vikenda. Nadajmo se da toplim danima i verujmo da će upravo priroda stati na put širenju zaraze.

Mislimo o nekim budućim vikendima koji će se razlikovati od ovih, imajući na umu kako je vikend na isteku zapravo zalog za budućnost.

Video: Nesvakidašnje lice Beograda: Prazne ulice glavnog grada za vreme trajanja policijskog časa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    5. april 2020 | 20:23

    Pa sto ne skolne i beskucnike i oni su ljudi... I oni mogu da se zaraze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA