Ruski stručnjaci dezinfikovali zdravstvene ustanove, najpre "Narodni front" i KBC "Dragiša Mišović"

Pomoć iz Rusije organizovana u osam lekarskih timova; u prvoj fazi analiziraju epidemiološko stanje u zemlji, kasije direktno pružaju medicinsku pomoć obolelima

  • 14

Video: Ruski vojni stručnjaci dezinfikovali 65.000 kvadrata

Ruski vojni sručnjaci, koji su stigli u Srbiju radi pružanja pomoći u borbi protiv korona virusa, počeli su danas sa aktivnostima na dezinfekciji prostora i posetili su zdravstvene ustanove u više gradova u Srbiji, prenosi RTS.

Prema usaglašenom planu za angažovanje, jedinice ABHO sa tehnikom posebne namene izvršile su dezinfekciju na oko 65.000 kvadratnih metara u prostorijama i oko zdravstevnih ustanova, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Među prvim ustanovama izvršena je dezinfekcija u porodilištu Ginekološko-akušerske klinike "Narodni front" i Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović" u kome su smešteni pacijenti srednje i teže oboleli od kovid 19.

U prvoj fazi ruski lekarski timovi vrše analizu epidemiološkog stanja i konsultacije sa srpskim kolegama radi detaljnog upoznavanja sa zdravstvenom situacijom, a uskoro će i neposredno pružati medicinsku pomoć obolelima od virusa korona.

Za mesto specijalne obrade tehnike posle akcija dezinfekcije određen je prostor u krugu Vojnomedicinske akademije.

Ruski vojni stručnjaci podeljeni su u osam lekarskih timova, a svaki tim ima lekara opšte prakse, epidemiologa, anesteziologa, medicinskog tehničara i prevodioca. Ostatak delegacije čine eksperti i stručnjaci ABHO struke.

U okviru pomoći stiglo je i 16 specijalnih motornih vozila namenjenih za dezinfekciju objekata i puteva, kao i velika količina medicinske opreme, tehnike i zaštitnih sredstava neophodnih u lečenju pacijenata zaraženih koronavirusom i u borbi protiv širenja kovida 19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸👏🤝👏🇷🇺

    5. april 2020 | 23:13

    Браво браћо православна! 🇷🇸🇷🇺

  • Aca

    5. april 2020 | 22:03

    Dobro je mi da imamo uposte vojsku posle zutih videli bi ste vi sad na cemu bi ostali da su oni ostali ne bi nista imali!!!

  • DrNo

    5. april 2020 | 20:34

    Zasto nasi stručnjaci nisu to uradili,jel ne znaju ili nisu imali s čim!?Zasto se ne kaze pravo stanje sta je na stvari!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA