≫ 

Prvi tramvaj prošao Savskim trgom

Kada smo krenuli u rekonstruciju Savskog trga, obećali smo da će 5. aprila biti uspostvaljena tramvajska mreža, a dan kasnije smo provezli prvi tramvaj - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

  • 12

Preko Savskog trga, na kojem je u toku rekonstrukcija, danas je prošao prvi tramvaj, a probnom vožnjom, koja je išla preko Nemanjine do Slavije i nazad do Savskog trga, vozio se i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Kada smo krenuli u rekonstruciju Savskog trga, obećali smo da će 5. aprila biti uspostvaljena tramvajska mreža. Dan kasnije smo provezli prvi tramvaj. Svako ko je imao priliku da se vozi ovim tramvajem mogao je da vidi da Savski trg postaje pešacka zona i da će njegovim obodima ići automobilski i tramvajski saobraćaj - rekao je Vesić.

On je istakao da će, čim se ukine vanredno stanje i javni prevoz bude vraćen u funkcionisanje, istog časa biti uspostavljene sve tramvajske linije koje su išle preko Savskog trga.

Vesić je istakao da će do sredine aprila biti završene i ulice pa će biti uspostavljen i automobilski saobraćaj i tako će oko Savskog trga biti potpuno normalnizovan saobraćaj.

- Radovi na samom trgu, koji nemaju veze sa saobraćajem, obavljaće se do kraja juna, kada očekujemo da će Savski trg biti završen. Kada bude završen, biće to najveći pešački trg u Beogradu, površine 12.000 metara kvadratnih - rekao je Vesić.

On je podsetio da su na zgradi stare železničke stanice obnovljeni fasada i krov, i tu će biti objekat namenjen kulturi, a u sredini Savskog trga biće postavljen spomenik Stefanu Nemanji, koji se podiže na predlog predsednika Republike i biće najveći spomenik u Beogradu.

Vesić je dodao da se rekonstrukcija odvija dobro, bez obzira na vanredno stanje, i da sva gradilišta rade.

- Kada prođe vanredno stanje život mora da se nastavi dalje. Beograđani moraju da dobiju ono što smo im obećali, a to je je novi centralni pešački trg - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    6. april 2020 | 17:50

    Pa nece biti, bas tako. Nije dosao tramvaj do Nemanjine, nisu ni sine postavljenje do spajanja. Pogledajte kamere u gradu.

  • AcaBg

    6. april 2020 | 17:56

    Svaka čast ovom Vesiću. Šta god da je rekao da će uraditi, pre ili kasnije je i urađeno. Samo bi bilo super da se malo više gleda i periferija kojoj je mnoga toga potrebno a koju svi godinama zapostavljaju.

  • lilit

    6. april 2020 | 18:02

    Ako me oči dobro služe, tramvaj stoji u mestu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA