≫ 

U Narodnom frontu se porodila trudnica zaražena korona virusom: Beba je izolovana i pod nadzorom

Još jedna trudnica, koja je pozitivna na Covid-19, smeštena je na posebnom odeljenju Narodnog fronta

  • 1
GAK Narodni Front

Printskrin: Google street view

U GAK Narodni front zaraženo je 46 zdravstvenih radnika, a 75  je u samoizolaciji. Za poslednja 24 časa rođeno je 16 beba, a obavljena su dva carska reza. Jednim od ta dva carska reza porođena je i trudnica koja je zaražena korona virusom.

- Ona je zbog svog stanja prebačena u KBC "Dragiša Mišović", a beba je izolovana i pod nadzorom lekara jer je rođena pre vremena - rekla je doktorka Branka Nikolić za TV Prva.

- Druga trudnica koja je pozitivna na Covid-19, a koja leži kod nas, smeštena je na posebno odeljenje, ne meša se sa ostalim pacijentima. Zaposleni, koji brinu o njoj, ne dolaze u kontakt sa nama - dodala je doktorka.

Ona je objasnila da se situacija u "Narodnom frontu" menja iz dana u dan.

- To je sasvim prirodno tokom pandemije. U narednim danima očekujemo da sve više osoblja bude pozitivno na korona virus. Za sada radimo normalno. To sto u poslednja 24 časa imamo 16 beba, to je jako lepa vest. U ovom trenutku imamo 32 deteta u porodilištu o kojima brinemo, mi smo njihova prva bezbedna kuća.

Najveći problem i dalje su trudnice koje ne prijavljuju da imaju simptome korona virusa.

- Ja ne mogu da nateram odraslu osobu da govori istinu. To je pitanje odgovornosti. Ako želimo da izađemo iz ove situacije, ne smemo ugrožavati jedni druge jer ćemo tako ugroziti i zdravstveni sistem - upozorila je doktorka.

Video: Kon o trenutnom stanju u porodilištu Narodni front

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    7. april 2020 | 11:34

    Makar bi ove neodgovorne trudnice mogle da sede kod kuće, a ne da šetaju po parkovima i idu na kafenisanja. Pokupe zarazu i ukanale pola bolnice. Kakva neodgovornost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA