≫ 

Momci šamarali i vređali "srpskog seljaka" koji sedi na klupi, pa se izvinili. Sad svi njih napadaju

Oni su povredili mnogima nacionalna osećanja, jer je reč je o skulpturi srpskog seljaka, postavljenoj na klupi u centru opštine Lazarevac

  • 46

- Je li bre, šta je bilo? Je li bre? Je li bre na 'ladnoću sediš? **beš tvoju majku u usta? Usta te bole, tvoja usta? I glava ova tvoja luda! - vikala su dvojica mladića dok su se čuli besomučni udarci šamara.

Deluje dramatično, ali, srećom, to nije neka dževa usred policijskog časa, iako je rana zora ili kasno veče. I nisu stradala ničija usta.

Dva momka se zapravo obračunavaju sa srpskim seljakom u Lazarevcu, tačnije, njegovom statuom, pa mu od ovih udaraca šajkača nije pala s glave. I sve bi se završilo kao gruba i neumesna šala dva momka da neko ovaj snimak nije obelodanio i osudio zbog takvog ponašanja.

Da je šala ružna - jeste, i ne sumnjamo da su mladići zažalili zbog snimka.

Oni su povredili mnogima nacionalna osećanja, jer je reč je o skulpturi srpskog seljaka, postavljenoj na klupi u centru opštine Lazarevac.

I ovaj mučeni seljak nije do sada trpeo samo šamare i "bahaćenje". Bio je rušen, skrnavljen, njegovo krilo služilo je kao pepeljara.

Međutim, ono što u celoj priči još zabrinjava su i komentari, mnogi i na nacionalnoj osnovi, pa su od osude počeli da naginju ka pretnjama, dok su pojedinci objavljivali identitete i stranice društvenih mreža momaka.

To ne znači da momci nisu zaslužili oštru kritiku.

- Lako je udarati Srpskog ratnika koji sedi. Smradovi jedni, nevaspitani. Niste udarili njega, već svakog Srbina u Lazarevcu! - glasi jedan komentar.

Mnogi smatraju da je ovo čak i krivično delo, a, s obzirom da nema štete, teško da bi moglo biti.

- Koliko sutra sasiti im krivične prijave - prokomentarisao je neko.

- Koje bre prijave, dovesti ih da ljube stopala skulpturi dok im usta ne utrne - usledio je odgovor koji, jasno, ukazuje na moralni, a ne zakonski problem.

Izvinjenje

Jedan od momaka se izvinio na fejsbuku, ali pošto su mu i dalje držali lekcije, on je nastavljao da se izvnjava u komentarima, verovatno uplašen zbog cele situacije.

- Dobro veče svima želim da se izvinim javno svima, verujte mi da nisam imao lošu nameru niti sam u tom trenutku razmišljao da ne smem da se šalim sa takvim stvarima, molim sve ljude da mi oproste, kajem se puno izvinjavam se svim ljudima i celom Lazerevcu, molim vas oprostite m,i kunem vam se u sve što imam da ovo nije bilo namerno, nikada se neće više ponoviti ovakava stvar, ja vam se kunem izvinite molim vas izvinjavam se svima od srca - napisao je.

- E pa vidiš druže oproštaja nema, što nisi razmišljao pre nego što si to uradio, taj šamar si udario celoj Srbiji i porodici tog ratnika, pa sad sedi i čekaj svoju kaznu, pa ćemo svi reći nismo imali lošu nameru - glasi jedan od odgovora.

- Jb* sine nije to tek tako neki čiča. To je srpski ratnik pobednik heroj, srpski seljak koji je dve carevine srušio - još jedan je od komentara na izvinjenje.

Video: Vođa navijača Borca iz Banjaluke davi i šamara konobara

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majk

    7. april 2020 | 11:18

    A sta je sa migrantima sta se ovo desava u Obrenovcu danas i sirom Srbije usrace nas migranti stanimo na put i toj bagri isto!!!!!

  • Milan Bg

    7. april 2020 | 10:18

    Pa mnoge zive Srbe napadaju u vlastitoj drzavi a kamoli kamoli skulpture. Pogledajte sta rade migranti u Sidu, Obrenovcu, Krnjaci..

  • majk

    7. april 2020 | 11:16

    Kakvi moroni i idioti setaju ovom Srbijom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA