U doba korone bar neko uživa: Pogledajte pingvine kako ručaju na toplom beogradskom suncu

Beogradski pingvini zivahni i veseli u svom domu u srcu grada donose lepo raspolozenje i vedar duh u doba kada nam je svima neophodna pozitivna energija

  • 3

Beogradski zoo-vrt zatvoren je za posetioce tokom epidemije korona virusa. Ekipa Telegrafa zabeližila je atmosferu u vrtu kada tamo caruju samo životinje a pingvinarijum je bio posebno zanimljiv oku naše kamere jer pingvini su atrakcija sami po sebi.

Stigli smo u pravom momentu kada je najuzbudljivije u bazenima, tokom hranjenja. Naš domaćin biolog, Kristijan Ovari otkrio nam je da je Humboltov pingvin (Spheniscus humboldti) populacija koja je u sve većem padu i da trenutno broji oko 30 hiljada jedinki.

U prirodi imaju mnogo predatora. Pored čoveka, tu su ajkule i morski lavovi, a na kopnu uglavnom mladi stradaju od divljih mačaka, pasa, zmija i glodara. Upravo iz tih razloga i postoje ovakvi pingvinarijumi koji čuvaju i povećavaju broj jedinki ove ugrožene vrste.

Divan i sunačan dan u Beogradu ali i snimci koji ćete videti u videu na početku teksta sigurno će vam poboljšati raspoloženje u doba izolacije i karantina.

Ostanite kod kuće. Čuvajte sebe, svoje bližnje i naravno vaše ljubimce.

Video: Pogledajte i celokupnu atmosferu danas iz vrta: Bele rode svile gnezdo, očekuju se i prinove

(J.Milivojević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA