≫ 

Grad Beograd nabavio 500.000 zaštitnih maski

Svi treba da pokažemo da možemo pomoći jedni drugima - poručio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

  • 2
Zastitne maske, Goran Vesic Foto: Skupština grada

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić donirao je medicinsku opremu zdravstvenom centru "Studenica" u Kraljevu i rekao da je i u Beograd danas stiglo 500. 000 zaštitnih maski.

Vesić je novinarima rekao da je uz pomoć prijatelja ua zdravstveni centar u Kraljevu obezbedio rukavice, maske i dezinfekciona sredstva za zdravstvene ustanove u svom rodnom gradu, jer kako kaže, tokom vanrednog stanja svi treba da pokažemo da smo solidarni.

- Moji prijatelji i ja smo obezbedili da zdravstveni centar ''Studenica'' u Kraljevu , opšta bolnica i sve zdravstvene ustanove dobiju od nas kao lični poklon po 10.000 maski i rukavica i 500 litara dezinfekcionih sredstava, kako bi i oni mogli da se bore sa korona virusom - rekao je Vesić.

Uveren je, kaže, da svi treba da pokažu da možemo da pomognemo jedni drugima.

- Bolnici u Kraljevu su bile potrebne ove maske i rukavica i srećan sam što su prijatelji koje sam pozvao, odazvali na poziv i kupili ovu opremu - rekao je Vesić.

On je rekao i da je imao lični motiv za donaciju, zbog toga što je njegova majka godinama bila zaposlena u zdravstvenom centru u Kraljevu, kao i da ga je ona zamolila da nađe način da pomogne njenim kolegama.

Zastitne maske, Goran Vesic Foto: Skupština grada

- Želim mnogo sreće svim lekarima, sestrama i osoblju koje radi u Kraljevu. Naše misli su sa njima, kao i sa zdravstvenim radnicma i farmaceutima u Beogradau. Svi oni su na prvoj liniji fronta i svi smo ponosni i sreći što ih imamo i što rade važan posao, a to je da sačuvaju naše stanovnike od epidemije - naveo je Vesić.

On je podsetio da su prema Beogradu bili soldiarni Kinezi, privrednici koji žive i rade u glavnom gradu, koji su poklonili 150.000 maski, više hiljada zaštitinih odella i preko 100.000 rukavica.

- U međuvremnu Beograd je nabavio maske, danas nam stiže 500.000. Zaštitnom opremom obezbedili smo sve službenike Skupštine grada i sve službe koje su neophodne za funkcionisanje grada - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA