Poruka apotekara iz Borče koji je bacio masku u doba korone i dao veštačko disanje čoveku

On nijedne sekunde nije pomislio na korona virus i mogućnost zaraze

  • 11

- Poruka koju želim da pošaljem je da budemo humani, požrtvovani i solidarni sa celom narodom. Da budemo nesebični i pomažemo jedni drugima, kako to činim i ja, i svi ostali koji se sada nalaze na prvoj liniji fronta - rekao je Zulfer Bahtijari.

Ovaj farmaceut (35) je pre dva dana pritrčao u pomoć prolazniku kome je pozlilo ispred apoteke u kojoj on radi.

Zulfer Bahtijari Zulfer Bahtijari / Foto: Facebook/Zulfer Bahtijari

- Uzeo sam ga u naručje i pokušavao da mu pomognem, ali je on posle nepunog minuta prestao da diše i izgubio je puls. Tada sam bacio masku i primenio takozvani ABC postupak koji podrazumeva veštačko disanje i masažu srca. Reanimacija je trajala do minut i svi smo se baš uplašili jer nismo znali da li ćemo uspeti da vratimo čoveka u život - kaže Bahtijari.

On dodaje kako nijedne sekunde nije pomislio na korona virus i mogućnost zaraze već da mu je kroz glavu prolazila samo jedna misao - da čoveku spase život kako god ume.

- Nakon izvesnog vremena je snažno prodisao, a otkucaji srca su mu tada bili veoma snažni. Položio sam ga na bok, kako procedura nalaže - ispričao je Bahtijari koji je zbog svoje požrtvovanosti i hrabrosti pokupio simpatije cele Srbije.

Čovek se osećao sve bolje i posle 15-ak minuta već je mogao da objasni farmaceutu ko je i zašto je pao. Ispostavilo se da je on srčani bolesnik, a Hitna pomoć ga je preuzela i odvela dalje.

- Ljude koji su se tu okupili je na prvom mestu oduševilo to što sam uspeo da ga povratim, a onda i scena sa bacanjem maske i to što sam mu dao veštačko disanje. Pisali su na društvenim mrežama i sve je stiglo do medija. Kako sam čuo, gospodin koji je pao se sada oseća dobro i njegovo stanje je stabilno. Želim mu brz oporavak - rekao je Bahtijari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzek

    11. april 2020 | 12:45

    Svaka cast Zulfere, u ovoj jako teskoj situaciji nisi mislio na sebe,svoju suprugu, decu.Vec samo kako da pomognes nesrecnom coveku.To se zove humanost na delu. Ljudi poput tebe trebaju biti uzor nasoj deci.

  • Bibi

    11. april 2020 | 12:15

    “ Heroj iz Borce“ svaka ti cast dobri covjece... da imamo vise takvih, sve bi bilo bolje na ovom svijetu... !!!

  • Nina

    11. april 2020 | 12:02

    Bravo! Svaka cast! Ipak jos ima ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA