≫ 

Sablasno prazna popularna beogradska izletišta za Prvi maj: Zbog korone bez roštiljanja u prirodi

Pusto je na Adi Ciganliji, a isto je i na Košutnjaku, gde se mogu videti policijske patrole i poneki penzioner kako šeta

  • 2

Slika iz beogradskih izletišta i parkova, u kojima se Međunarodni praznik rada Prvi maj tradicionalno proslavlja uz druženje i roštilj, ove godine je potpuna drugačija zbog epidemije virusa korona.

Umesto dima sa roštilja, šatora i muzike, na poznatim prestoničkim mestima, gde inače brojni građani u prirodi prave prvomajski uranak, roštilji i "pečurke" sa drvenim stolovima i klupama su potpuno prazni.

U Srbiji je na snazi policijski čas koji je počeo juče u 18 sati i trajaće do sutra ujutro u pet sati.

Pusto je na Adi Ciganliji, a isto je i na Košutnjaku, gde se mogu videti policijske patrole i poneki penzioner kako šeta.

Pusto je i u Zvezdarskoj šumi, parkovima.

Prema odluci Vlade Srbije, građani stariji od 65 godina mogu danas da izađu u šetnju dva puta u trajanju od po sat vremena, u bilo koje doba dana, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Međunarodni dan rada, Prvi maj, širom sveta obeležava se u znak sećanja na dan kada su radnici u Čikagu 1886. štrajkom i protestima počeli da se bore za osmočasovno radno vreme.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA