≫ 

Raste broj dece u vrtićima: Inspekcija za sada nije zatekla nijednu nepravilnost

Roditelji su se juče uverili da se u vrtićima poštuju sve mere zaštite

  • 0
Vrtić, deca Foto: Pixbay/tolmacho

Beogradski vrtići drugog dana rada beleže blagi rast broja dece, a gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak kaže da je jutros u obdaništa došlo 3.966 mališana, 536 više u odnosu na prethodni dan.

Gak je rekao da i danas u vrtićima sve protiče bez problema.

- Prosvetna isnpekcija je već od juče na terenu, proverava ispunjavanje svih mera za bezbednost dece i zaposlenih, i do sada nije bilo primedbi - rekao je Gak.

Kako je saopšstio Beoinfo, Gak je naveo da su se roditelji juče uverili da su vrtići potpuno opremljeni i spremni za rad i u vreme epidemije, kao i da je zbog toga danas očekivano povećan broj dece iako je i dalje daleko manji od prvobitno prijavljenih.

- Važno je samo da svi nastavimo da se ponašamo odgovorno, da se pridržavamo mera zaštite dok god je virus korona prisutan, a roditelji koji moraju nazad na radna mesta ne bi trebalo da brinu o bezbednosti dece koja su lako prihvatila sva nova pravila ponašanja u njihovim vrtićima - kaže Gak.

Video: Doktorka Kisić-Tepavčević objasnila šta je presudno uticalo na odluku da se otvore vrtići

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA