Podrška sveštenstvu u Crnoj Gori kod Crkve Svetog Marka u Beogradu: Orilo se "Tamo daleko"

Prethodno, u Hramu Svetog Save, uz blagoslov patrijarha Irineja, vladika Stefan služio je moleban podrške episkopima, sveštenstvu i vernicima SPC-a u Crnoj Gori

  • 7

Ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu održan je skup podrške uhapšenim sveštenicima SPC u Crnoj Gori.

Učesnici mirnog protesta "Sveća za slobodu" nosili su ikone, sveće, kao i majice na kojima piše “Ne damo svetinje”, a držali su visoko uzdignuta tri prsta, dok su se sa razglasa mogle čuti pesme "Tamo daleko", "Dogodine u Prizrenu", kao i himna “Bože pravde”.

Skupu je prisustvovao i poslanik Ðorđe Vukadinović, koji je poručio da je nedopustivo to što se dešava u Crnoj Gori.

Na protest su pozvali i podržali ga i poslanik Miladin Ševarlić, profesori univerziteta Slobodan Antonić, Dejan Mirović i Čedomir Antić, student Pravnog fakulteta Nemanja Vučković, advokat Goran Đorđević, novinar Miodrag Žarković, predsednik Obraza Mladen Obradović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović, predsednik Saveza Srba iz Crne Gore Željko Čurović i drugi.

Narodni slobodarski pokret Slobodari, inače, traži da se uputi protestna nota vlastima Crne Gore zbog, kako navode, otimanja svetinja SPC u Crnoj Gori i sveopšte represije prema tamošnjim Srbima i pravoslavnim vernicima.

Prethodno, u Hramu Svetog Save, uz blagoslov patrijarha Irineja, vladika Stefan služio je moleban podrške episkopima, sveštenstvu i vernicima SPC-a u Crnoj Gori.

Video: U Hramu Svetog Save služen moleban za sveštenstvo u Crnoj Gori

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    14. maj 2020 | 23:57

    M. Ђукановић мисли да може да одложи свој политички крај кроз тоталну стаљинизацију Црне Горе, тако што малтретира Србе и терорише Српску Православну Цркву. Таква дела никад нису имали успеха а може и као бумеранг да му се врати. Ослободите народ приведен, свештенике и владику!Овде таман може да се употреби комунистички узвик, али у супротном правцу: “Слобода народу и смрт фашизму!”

  • Y

    14. maj 2020 | 23:59

    Živeli braćo!!

  • Mića

    14. maj 2020 | 23:15

    Srbija se budi!Srbija se umirit ne može!Nije bitno koja je sila naspram Srbina.Srbin je lud,Srbin je proklet, ostat će taka uvek i za navek! Srpski narod u CG ne može sam, isto je tako na Kosmetu i Metohiju.Diži bre vojsku i spasavaj narod gsn.predsedniče Aleksandre Vučiću.Sad je vreme kasnije će mo Vekovima žaliti i teško se izboriti.Kosmet i Metohija,CG,Istočna-stara Hercegovina,Severna Makedonija su srce,duša i telo Srpstva.Oni su kolevka vere SPS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA