Tokom vanrednog stanja urađena nova ulica u Rakovici

Za radove je izdvojeno 65 miliona dinara

  • 0
Goran Vesic Foto: beograd.rs

Stanovnici beogradskog naselja Sunčani breg u Rakovici dobili su 2,7 kilometara nove ulice za koju su radovi počeli 18. februara, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Za radove je izdvojeno 65 miliona dinara i biće završeni krajem maja, a, kako navodi, stanovnici Sunčanog brega najbolje znaju je izgledalo to naselje kako pre nego što je uspostavljen prevoz, fekalna kanalizacija, urađene ulice...

- Mislim da ne postoji naselje u Beogradu u kojem se može bolje videti šta je sve urađeno u poslednjih nekoliko godina i koliko su promenjeni uslovi života. Stanovnici ovog naselja najbolje znaju na šta je ličio njihov kraj, a i život, pre samo pet-šest godina, i kakav je danas. Brojne su ulice urađene, nezavisno od ove, još ranije. Osluškujući potrebe sugrađana, za manje od sedam godina u Rakovici je asfaltirano više od 100 ulica ukupne dužine veće od 50 kilometara - istakao je Vesić.

Goran Vesic Foto: beograd.rs

Dodao je da je u planu da se urade vrtić i Mesna zajednica kako bi stanovnici Sunčanog brega imali mesto za okupljanja, kulturne aktivnosti, književne večeri, koncerte...

Do pre samo nekoliko godina, kako navodi, naselje Sunčani breg je bilo mesto koje nije imalo nikakve uslove za život.

- Ovo naselje nije ličilo na normalna naselja 21. veka, bilo gde u Srbiji, a ovo se nalazi na svega 10 kilometara od centra Beograda - dodaje Vesić.

Prema njegovim rečima, mnogo toga je urađeno, zahvaljujući predsedniku opštine Rakovice Vladanu Kociću, Gradu Beogradu i državnom sekretaru u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosavu Miličkoviću, koji se, kako kaže, "bori da obezbedi novac" nezavisno od grada preko republike.

- Već smo dokazali da svake godine uradimo nešto novo za ovo mesto. Kada bi bilo više para, više bi se i uradilo, ali ljudi koji žive ovde mogu da potvrde da smo puno toga uradili, ali bez obzira na to, puno nas još posla čeka. Stanovnici Rakovice mogu da budu sigurni da ćemo im većinu problema rešiti", kazao je Vesić danas u naselju Sunčani breg.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA