≫ 

Burna noć za lekare Hitne pomoći i Instituta "Dedinje": Za 2 sata čak 5 infarkta u Beogradu

Juče je i jedan muškarac pao sa drveta u Kosmajskoj ulici

  • 6
Hitna pomoć, Urgentni centar, Klinički centar Foto: Marko Jovanović

Za samo dva sata noćas se u Beogradu dogodilo čak 5 infarkta, tako da su kardiolozi ti koji su prethodne noći imali najviše posla, rečeno je u Hitnoj pomoći za RTS.

Doktorka Ivana Stefanović iz Hitne pomoći navela je da su se svi infarkti dogodili između 20 sati i 17 minuta, i 22 sata i 17 minuta.

Između 20 i 17 i 22 i 17 sati desilo 5 infarkta. Šesti se upravo organizuje, iz Mladenca. Svi su smešteni  u angio sali Instituta "Dedinje". Bilo je relativno burno da se oni zbrinu, ali kolege sa "Dedinja" su sve sjajno zbinule - rekla je ona.

Doktorka Stefanović je, inače, rekla, da je noć u Beogradu bila relativno mirna, izuzimajući ove bolesnike.

- Imali smo 78 intervencija, 8 je bilo na javnom mestu, imali smo jedan pedijatrijski poziv, i dve saobraćajke iz kojih su dve osobe povređene. Jedna je sa povredom glave prevezena na VMA - rekla je dr Stefanović.

Juče u toku dana, Hitna pomoć je prema njenim rečima, imala 94 intervencija, a navela je i da je u 13.5 sati jedan muškarac od 67 godina u Kosmajskoj ulici pao sa drveta.

- On je prevezen na ortopediju VMA - kazala je ona.

Video: U polusvesnom stanju pronađena polugola devojka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XY

    25. maj 2020 | 07:53

    Počelo je, počelo, korona je ostavila posledice na psihu ljudi. Šta će tek biti kad stigne vakcina, pa posle nje. Što li se čovek pentrao na drvo usred grada?

  • Ivica

    25. maj 2020 | 09:50

    Zeni mi secer jutros 12 valjda ludo vreme.

  • Uh...

    25. maj 2020 | 09:46

    Da se za vreme pandemije desio samo jedan infarkt, rekli bi, posledica odkorona virusa. I sve bolesti koje su se dešavale građanima tokom pandemije, opet bi pripisali koroni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA