≫ 

Sećate se majke i sina, koji su živeli u autu? Točkove su zamenili krevetima, a on počinje i da radi

Operska pevačica Lidija Deak i njen sin, baletan Nikolaj Radev mesecima su spavali u kolima na Autokomandi, a od 25. maja sreća im se konačno osmehnula

  • 3
Lidija Deak, Nikolaj Radev, stan Printskrin: RTS

Lidiji Deak i Nikolaju Radevu koji su osam meseci živeli u automobilu na benzinskoj pumpi na Autokomandi, a onda im je život priredio iznenađenje: pojavio se čovek koji im je iznajmio stan, a Nikolaj je za rođendan uz tortu dobio i posao, prenosi RTS.

Od jula prošle godine 70-godišnja Lidija Deak i njen sin Nikolaj Radev (48) živeli su u automobilu starom 30 godina. I to na pumpi na Autokomandi. Jedino primanje im je bila socijalna pomoć od 10.000 dinara mesečno.

Od onda se sve promenilo. Umesto automobila, počeli su da žive u stanu. Sedišta su zamenili krevetima i sada više ne žive na točkovima.

Majka i sin zive u kolima, benzinska pumpa, beskucnici Foto: Telegraf

Neposredno pre uvođenja vanrednog stanja pribojavali su se da će živeti u šumi.

Prometnu Autokomandu zamenili su Velikim Mokrim Lugom, zahvaljujući direktoru jedne kompanije.

- Sada mi je mnogo dobro, imamo sve što nam treba i da Nikolaj počne da radi, da počnemo da živimo normalno. Znam da su teška vremena, ali posao je mnogo važan - kaže Lidija Deak.

Torta pa ključevi od kola

Prvo torta na stolu za 48. rođendan Nikolaja, a sada i ključevi automobila u rukama. Bivši baletan, Nikolaj Radev, od danas će za volan. To mu je bila rođendanska želja - da se zaposli.

- Ovo će mi biti najomiljeniji rođendan - priča Nikolaj.

Majka i sin zive u kolima, benzinska pumpa, beskucnici Foto: Telegraf

Nikolaj će sada moći više da se stara o majci Lidiji, bivšoj operskoj pevačici. Zbog posla će i Beograd upoznati još bolje.

Majka i sin žive na benzinskoj pumpi, baletan, operska pevačica Ilustracija: Nikola Jovanović

- Ne bih rekao da dobro poznajem, ali naučiću, znam sva ona mesta kuda sam išao kolima u kojima smo živeli - dodaje Nikolaj.

Pod reflektorima i uz aplauze proveli su veći deo života i najbolje znaju koliko je čovek sam kada se zavesa spusti. Pauza je istekla, sada je vreme za nastavak. Života.

Video: Priča majke i sina koji žive u kolima pogodila Beograđane: Svaki dan ćemo im donositi hranu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan

    27. maj 2020 | 12:13

    A ja od obrenovačke katastrofe osta bez posla,bez porodice,bez kuće i svega u životu a postadoh beskućnik a vidim i baksuz jer loliko vidim sreća i pravda me obilaze u velikom luku

  • Toma

    27. maj 2020 | 08:33

    Hvala Bogu da ima dobrih i humanih ljudi, da su ponudili ruku spasa majci i sinu?! Ali, postavlja se i veliko pitanje, sta je sa DRZAVOM, kud se dede ta,, velikodusnost,, za ostarela i nejake osobe?!

  • 😊

    27. maj 2020 | 09:00

    Bogu hvala, još nije kasno za nas! Još postoji empatija i dobri ljudi!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA