≫ 

Studenti skupljaju novac za pomoć porodici kolege iz Kenije: "Umro je jer su ga šetali po bolnicama"

"Nije imao koronu. Imao je bolove u stomaku. Imao je hitnu koja nije došla na poziv iz Studentskog grada. Imao je tri bolnice koje ga nisu primile jer nema simptome korone. Imao je poslednji dan života u Studentkoj poliklinici"

  • 1
Džon Sande, Kenija, student Medicinskog fakulteta, preminuo Džon Sande / Foto: Facebook/Sande John

Studentski parlament Medicinskog fakulteta u Beogradu otvorio je namenski tekući račun na koji će svi koji žele moći da uplate novac za pomoć porodici njihovog kolege Džona Sandea, studenta medicine iz Kenije koji je premino u Beogradu.

- Drage koleginice i kolege, ovim putem Vas obaveštavamo da je u cilju pružanja pomoći porodici našeg kolege i prijatelja Džona Sandea, koji je nažalost nedavno preminuo, otvoren namenski tekući račun. Pozivamo vas i molimo da u skladu sa svojim mogućnostima date svoj doprinos uplatom na račun.

Broj racuna: 170-10420309003-11

Šifra plaćanja: 289

Model i poziv na broj nije potrebno unositi

Primalac: Nevena Savic

Predstavnici SP će danas poslati mejl šefovima katedri sa molbom za pomoć, a i takođe da prenesu molbu svojim zaposlenima. Biće postavljena i kutija za pomoć u studentskoj čitaonici na našem fakultetu - navodi se u saoštenju SP-a.

Podsetimo, Džon Sande iz Najrobija, iz Kenije, student šeste godine Medicinskog fakulteta u Beogradu, preminuo je 21. aprila na Studentskoj poliklinici, jer mu, kako se navodi na društvenim mrežama, nije pružena adekvatna medicinska pomoć, već je šetan od ustanove do ustanove. Sigurno je da Sande nije preminuo od korona virusa, a zašto je i da li je zaista došlo do šetanja, i odlaska života kojeg je delilo dva ispita do diplome, utvrđivala je i inspekcija Ministarstva zdravlja.

Na smrt mladog studenta iz Najrobija, prvo je ukazala navodno žena koja stranim studentima predaje srpski jezik, a njen status je buknuo na društvenim mrežama.

Nigde se ne pominje njeno ime.

- Džon Sande se zvao. Voleo je Srbiju i Beograd. Umro nam je student. Ta rečenica zvuči besmisleno, kao da je oksimoron. Nije imao koronu. Imao je bolove u stomaku. Imao je hitnu koja nije došla na poziv iz Studentskog grada. Imao je tri bolnice koje ga nisu primile jer nema simptome korone. Imao je poslednji dan života u Studentskoj poliklinici, gde tek treba da se utvrdi šta je bilo, a šta nije bilo. Imao je dva ispita do diplome Medicinskog fakulteta. Imao je porodicu koja ga je poslala u Evropu da postane lekar, a vratiće im se sin u kovčegu - navodi se u statusu.

Na informaciju o uzroku smrti ovog mladića još uvek se čeka.

Video: Baka Živka dobija pomoć, dolaze joj volonteri dva puta nedeljno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA