Skupština Grada Beograda usvojila rebalans budžeta i više urbanističkih planova

Potvrđen je rebalans budžeta i usvojen izveštaj o aktivnostima Grada tokom vanrednog stanja

  • 1
PANORAMA, STARI I NOVI BEOGRAD Foto: A. Nalbantjan

Na prvoj sednici skupštine grada, posle vanredno stanja, koja je održana danas u Sava centru odbornici su razmatrali tridesetak tačaka dnevnog reda. Najvažnije su saglasnosti na dokumenta koja je Gradsko veće donelo za vreme vanrednog stanja.

Potvrđen je rebalans budžeta i usvojen izveštaj o aktivnostima Grada tokom vanrednog stanja. Ovaj izveštaj na oko 1.200 strana obuhvatio je sve aktivnosti gradskih službi u tom periodu.

Gradonačelnik Zoran Radojičić rekao je da je Grad reagovao na vreme, da su komunalne službe funkcionisale, da su obezbeđene znatne količine zaštitne opreme, da je građanima podeljeno 173.000 paketa, a to je samo deo preduzetih aktivnosti, prenosi RTS.

Rashodi u budžetu smanjeni su za blizu 20 milijardi dinara, ali se vodilo računa o tome da bude dovoljno novca za socijalna davanja i da Grad nomalno funkcinoniše.

Budžet jeste smanjen kada je reč o javnim nabavkama, ali u ovom trenutku se radi na svim započetim projektima. Gradi se pet vrtića dok će za još pet biti raspisani tenderi.

Za kanalizaciju na lebvoj obali dunava EBRD je obezbedio 35, a Grad 14 miliona evra.

Grad je rebalansom budžeta, kojim su rashodi smanjeni za skoro 20 milijardi odustao od kapitalnih investicija, a Beograđani će biti gurnuti u veće siromaštvo, rekao je šef odborniče grupe Saveza za Srbiju Nikola Jovanović na konferenciji za novinare, koju je održao ispred sale u Centru "Sava".

Aleksandar Mirković, šef odborničke gupe SNS-a je rebalans budžeta nazvao realnim i uravnoteženim i smatra lažnim tvrdnje da se u Beogradu ne grade vrtići i da je Grad odustao od kapitalnih investicija, kao što je izgradnja kanalizacije u naseljima na levoj obali Dunava.

Na današnjoj sednici usvojeno je i nekoliko urbanističkih planova, između ostalih i onaj koji predviđa izmeštanje trolejbuskog depoa sa Dorćola na Zvezdaru.

Park između Brankovog mosta i Beton hale nosiće ime Diane Budisavljević, koja je iz logora smrti spasla 15.000 dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    29. maj 2020 | 20:02

    Da li se secas  kako bilo nam je pre  posle svega sta sad ostalo je  moj Beograde 

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA