≫ 

Istorijski let viđen i iz Srbije: SpaceX raketa prošla iznad naše zemlje

Prema planu misije “Demo-2”, dvojica astronauta bi za manje od 19 sati trebalo u kapsuli “Crew Dragon” da se spoje sa Međunarodnom svemirskom stanicom

  • 18
SpaceX

Foto: Tanjug/AP

Raketa “Falcon 9” koja je večeras uspešno poslala u svemir dvojicu astronauta NASA-e Boba Benkena i Daga Harlija u svemiru viđena je i na nebu iznad Srbije.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije kako raketa u okviru “SpaceX” programa prolazi iznad Beograda. Takođe, let svemirske rakete bio je vidljiv na pravcu Užice-Čačak-Kraljevo-Kuršumlija-Prokuplje-Niš-Leskovac.

 

Da podsetimo, raketa je uspešno lansirana večeras iz svemirskog centra Kenedi na Floridi. Ovo je pisanje istorije Elona Muska, pošto je ovo prvi put u istoriji da neka privatna kompanija povede astronaute u svemir.

Prema planu misije “Demo-2”, dvojica astronauta bi za manje od 19 sati trebalo u kapsuli “Crew Dragon” da se spoje sa Međunarodnom svemirskom stanicom (MSS).

Video: Ušli u istoriju: Kapsula se odvojila od rakete SpaceX, videla se iz Srbije

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    30. maj 2020 | 23:27

    Све што Маск шаље у свемир, Бог ће да уништи. Србију интересује рат на Косову, а не лудости милијардера. Архангел Михајло.

  • elon se pise

    30. maj 2020 | 23:21

    ilon se cita i izgovara

  • dago 1

    30. maj 2020 | 23:30

    Srbija je tu najveci faktor 🤕

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA