≫ 

Migranti upali na liturgiju, pa opljačkali vernike u Beogradu: Ženi odneli celu penziju

Jedan mladić je predat policiji, dok je drugi uspeo da pobegne

USKRS MERE SPC CRKVA ALEKSANDRA NEVSKOG

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dvojica migranta upala su jutros u crkvu Svetog Aleksandra Nevskog na Dorćolu u Beogradu i pokrali ljude koji su prisustvovali liturgiji. Kako portal Nova.rs saznaje, na meti ovih lopova našla su se dva vernika, a prisutni građani uspeli su da savladaju jednog napadača, dok je drugi uspeo da pobegne.

Ovu informaciju je za portal potvrdio i otac Vajo Jović, starešina hrama Svetog Aleksandra Nevskog u Beogradu, koji je naveo da je o celom slučaju obaveštena i policija.

CRKVA KATANAC VASKRS

Pljačka u crkvi / Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Da, tačno je. Dvojica su bila, upali su u crkvu tokom liturgije koja je bila u toku i oteli su dve tašnice, tri mobilna telefona. Oni se se po ulasku u hram rasporedili na dve strane, ljudi su, kada su videli šta se dešava, uspeli da jednog od njih uhvate i oduzeli su mu mobilne telefone i novac koji je ukrao. Drugi je uspeo da pobegne, on je odneo dve tašnice, u jednoj je bilo 3.500 dinara, dok je u drugoj bilo 18.000, odnosno cela penzija jedne žene - rekao je otac Vajo.

Kako je naveo, odmah su pozvali policiju.

- Tog mladića smo predali policiji, dok je drugi uspeo da pobegne. Taj jedan koga smo uhvatili, pokušao je da u jednom trenutku uzme telefon navodno, a ustvari je imao nešto, da li klešta ili nož, ne znam. Ali, sreća, pa je uhvaćen na vreme i nije stigao. Ovo je jedna drskost, zar da ljudima ništa nije sveto poput liturgije, strašno - rekao je starešina.

Video: Vojska Srbije počela obezbeđenje prihvatnih centara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srna

    31. maj 2020 | 13:35

    To su dzihadisti, mudzahedini kakvi migranti... Svi 20-50 god vojno sposobni

  • Kiril

    31. maj 2020 | 15:21

    Oni su svi dosli sa ratista Afganistana koji migranti bre to su dzihadisti

  • Novi Pazar

    31. maj 2020 | 15:03

    Šeta migrant doteran namirisan i na engleskom mi traži pare i kaže da je iz Palestine. Zašto nije u centru za smeštaj migranata a bilo ke i oko 9 sati uveče.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA