Radojičić: Važno da počne gradnja metroa, u budućnosti ćemo raditi na povezivanju celog grada

Važno je da konačno počne gradnja prve linije metroa i da linije krenu jedna za drugom i sigurno je da će se nakon toga u budućnosti raditi na povezivanju celog grada u više pravaca - izjavio je gradonačelnik Beograda

  • 10
Zoran Radojičić Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da je puno projekata u kojima se ogleda odlična saradnja države i gradskih vlasti te ističe kako veruje da će sledeće godine, sa Ministarstvom građevine, početi gradnja dugo očekivanog beogradskog metroa.

- Metro je stogodišnji san Beograđana i kapitalni projekat čije će efekte osetiti svi građani. Mnogo je predradnji koje moraju da se urade. I meni je jako važno da njegova gradnja počne u toku mog mandata - rekao je gradonačelnik za Blic.

On je naveo da je sredinom maja potpisan sporazum o donaciji od 8,3 miliona evra, što je, kaže, priprema za to da prvi radovi počnu 2021. godine.

Prema njegovim rečima, radi se plan generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu, koji bi trebalo da bude gotov u jesen, kao i plan detaljne regulacije Makiškog polja, koji bi trebalo da bude gotov do kraja godine.

Povodom pojedinih kritika na račun prve trase metroa, kaže da o tome uvek može da se diskutuje, i da će uvek biti različitih ideja i interesa.

- Važno je da konačno počne gradnja prve linije metroa i da linije krenu jedna za drugom i sigurno je da će se nakon toga u budućnosti raditi na povezivanju celog grada u više pravaca - napomenuo je gradonačelnik.

Za jedan od projekata koje je posebno izdvojio, a zajednički su rađeni sa republikom, Klinički centar, podseća da je počeo da se gradi 1974. godine, da je promenio dosta vlasti i da je "strašna bruka" što ga niko od njih nije završio.

- A sada vidite da se zgrada završava, deluje mi kao odličan primer odgovornog ponašanja ove vlasti u odnosu na prethodne - kazao je Radojičić.

On je u kapitalne projekte ubrojio i obilaznicu oko Beograda, autoput Surčin - Obrenovac, kao i razrešavanje ekoloških problema u Vinči...

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GoranV

    31. maj 2020 | 18:47

    Znaci, stvarno je istina. Gradonacelnik nije mitska ličnost, stvarno postoji.

  • Rade

    31. maj 2020 | 17:28

    Šta će BG Metro bacanje para tih 7-8 milijardi uložiti u Selo, Zdravstvo, Nauku, Vojsku. Grcaćemo mi zbog Metroa godinama bez potrebe BG je mali Grad, pa nismo mi Moskva, London, Njujork ogromni Gradovi sa puno stanovnika.

  • dragan

    31. maj 2020 | 18:16

    Kakav crni metro hihi smesni ste pa bg nema kanalizaciju u pamet se gradonačelnice hihi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA