≫ 

U požaru na Novom Beogradu stradalo 7 osoba: Komšije zasadile toliko platana u znak sećanja na njih

U Bloku 28 na Novom Beogradu, u noći između 20. i 21. marta izbio je stravičan požar

  • 0
Požar na Novom Beogradu

Foto: Marko Jovanović

Sedam platana zasađeno je u Bloku 28 na Novom Beogradu. Sedam stabala u čast sećanja na sedmoro ljudi koji su stradali u stravičnom požaru "televizorke" u noći između 20. i 21. marta.

- U Bloku 28 još jedan lep komšijski gest. Zasađeno je sedam platana u čast sećanja na stradale - navodi se na Fejsbuk grupi U boji - Novi Beograd.

Komšije su ogradile deo sa zasadima i na drvenim daskama ispisali: "Drveće i žbunje zasađeno u pomen nastradalim u požaru 21. marta 2020. godine".

Kako se navodi na Fejsbuk grupi U boji - Novi Beograd, živote su u ovom stravičnom požaru izgubili Marija i Aleksandar Nesimovski, Ljiljana, Zoran i Aleksandar Stojanović, Zoran Stanisavljević i Leposava Lazarević.

Podsetimo, požar se dogodio u soliteru u Bulevaru Milutina Milankovića, a vatrena stihija je izbila na 8. spratu posle čega se proširila na 7. i 9. Izgorelo je 5 stanova.

Požar na Novom Beogradu

Foto: Marko Jovanović

Ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd stigle su na mesto požara za 6 do 7 minuta, a na licu mesta je bilo 11 vozila i 30 ljudi.

Kada su stigli, vatrogasci su zatekli razbuktalu fazu u četiri stana koje dele hodnik sa tendencijom širenja na više etaže.

Požar na Novom Beogradu

Foto: Marko Jovanović

U vatrenoj stihiji mlada devojka Anja S. (25) izgubila je sve: roditelje, brata, kućne ljubimce i krov nad glavom, a onda su se komšije organizovale i pokrenule akciju prikupljanja pomoći.

Tada je i gradonačenik Beograda Zoran Radojičić izjavio da će se grad naći u nevolji Anji i kada je u pitanju posao, ali i krov nad glavom.

Video: Snimak požara u novobeogradskom Bloku 28

(D. S. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA