Uhapšen Alžirac (19) koji je upao u crkvu na Doćolu i pljačkao vernike: Kod njega nađen bogat plen

Kako je rekao sveštenik crkve, ovakav postupak stvara osećaj nesigurnosti kod vernika

  • 10
USKRS MERE SPC CRKVA ALEKSANDRA NEVSKOG

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Policija je uhapsila stranog državljanina koji je u nedelju ujutru pljačkao vernike sa još jednim mladićem u Crkvi Svetog Aleksandra Nevskog na Dorćolu. Prema nezvaničnim informacijama, on je zadržan po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva, a biće i saslušan.

Prema nezvaničnim navodima, uhapšeni je državljanin Alžira, ima 19 godina, kod njega je pronađen laptop, foto-aparat, tri mobilna telefona, kao i ženska torba u kojoj je bio novac.

- Dešavalo se da pojedinci uđu u crkvu i opljačkaju vernike, ali nikad se nije desilo da naočigled svih otimaju stvari od ljudi - ispričao je za Novosti starešina hrama Vajo Jović.

Kako je rekao sveštenik, ovakav postupak stvara osećaj nesigurnosti kod vernika.

Iako je najviše incidenata bilo zabeleženo u blizini glavne autobuske stanice, na Zelenom vencu i u Kameničkoj ulici, "Novostima" su se u prethodnih nekoliko meseci javljali se građani koji su imali problem sa migrantima baš u ovom delu Starog grada.

Jedan sugrađanin iz Kapetan Mišine ulice požalio se da su mu tri migranta provalila vrata stana i tom prilikom su odnela torbicu koja je bila okačena u hodniku.

U oktobru u Ulici cara Dušana sukobile su se dve grupe migranata, a jedan od mladića zadobio je tada teže telesne povrede, usled uboda nožem. Ranjeni mladić uspeo je da pobegne, ali se srušio na šinama, odakle ga je ekipa Hitne pomoći prevezla na VMA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    1. jun 2020 | 23:26

    Vreme je da se nesto preduzima u vezi sa migrantima.. Ili ograničiti kretanje ili zabraniti njihov boravak u nasoj zemlji..

  • aaaaaa

    1. jun 2020 | 23:35

    Prekrstite ga to će mu biti adekvatna kazna

  • Laki

    1. jun 2020 | 23:58

    Alžirac ? Aha, pa to beše u Siriji ili Avganistanu ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA