≫ 

Ko je uhapšeni beogradski lekar: Karijeru započeo na VMA i tu ostao, duže vreme ga pratili zbog mita

Tri pacijenta koja su mu davala mito na saslušanju su priznala krivicu

Đoko Maksić

Printskrin: Youtube/Palma Plus Jagodina

Zamenik načelnika nefrologije na VMA Ðoko Maksić, koji je uhapšen zbog sumnje da je uzimao mito od pacijenata, karijeru je započeo na Vojnomedicinskoj akademiji, gde je i odbranio doktorsku disertaciju.

Prof. dr Đoko Maksić Medicinski fakultet završio je u Sarajevu 1982. godine sa odličnom ocenom, a specijalizaciju iz interne medicine završio je u Vojnomedicinskoj akademiji sa odličnim uspehom 1988. godine. Poslediplomske studije oblika uže specijalizacije iz nefrologije zavrsio je 1993. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu sa odličnim uspehom i tom prilikom odbranio subspecijalistički rad pod naslovom “Kliničke i morfološke karakteristike IgA nefropatije”.

Doktorsku disertaciju pod naslovom “Korelacija urinarnih i serumskih koncentracija inflamatornih citokina sa kliničko-laboratorijskim i patohistološkim karakteristikama kod bolesnika sa IgA nefropatijom”, odbranio je 1996. godine u Vojnomedicinskoj akademiji.

Sve vreme radi u Klinici za nefrologiju VMA gde se trenutno nalazi na poziciji zamenika načelnika Klinike za nefrologiju, a deo vremena proveo je i na visokim rukovodećim pozicijama u ovoj eminentnoj ustanovi. Profesor je interne medicine na Visokoj školi VMA i Koordinator za transplantaciju organa.

Do sada je objavio 85 radova u domaćim i inostranim časopisima, pet radova štampani su kao poglavlja u domaćim knjigama, a autor je i monografije Peritoneumska dijaliza - priručnik za bolesnike,medicinske tehničare i lekare. Sa prof. dr V. Nešic uredio je priručnik “Metode implantacije katetera za peritoneumsku dijalizu”.

Stručna usavršavanja iz oblasti peritoneumske dijalize obavio je u Univerzitetskoj internoj klinici u Homburgu Saar, UCLA- University of California, LA i Harvard Medical School u Bostonu.

Član je SLD, LKS i Evropskog udruženja nefrologa.

Govori engleski jezik, oženjen je i otac je dvoje dece.

On se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u sredu branio ćutanjem, nakon čega mu je Viši sud, na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Tri pacijenta koja su mu davala mito na saslušanju su priznala krivicu i zaključila sporazume sa tužilaštvom na uslovne kazne zatvora, a sporazume treba da potvrdi sud.

Ð.M, koji je praćen duže vreme u saradnji tužilaštva i Ministarstva odbrane.

Video: Uhapšeni u Požarevcu zbog sumnje da su primali mito

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goga svajcarska

    4. jun 2020 | 15:06

    Nemogu da verujem da takvog strucnjaka provlacite kroz blato. Da li ste sigurni da je primio mito!? Ako su ga duze vreme pratili ,za mene to znaci da su mu smestili. Mnogima smeta njegov ugled,znanje i zvanje.Secam se Doktora koji nije zalio sebe i svojevreme u vreme sankcija i koliko je pomagao. Sreli smo se u Loznici i Beogradu. Sigurna sam da ce se mom komentaru pridruzit i ostali iskreni ljudi koji su tada isto radili sto i ja,i koji znaju sa kime su saradjivali. Jednostavno NEVERUJEM !!!!!!!

  • Mare

    4. jun 2020 | 14:48

    Svaka čast sad da nam je bog u pomoći. Ko će da leči ovaj narod. Bolje bi vam bilo da krenete od političara sa mitom i korupcijom. Ni jedan nije osudjen za mito ni u jednoj vlasti a vile i zgrade niču. Svak čast vlasti.

  • N.S.

    4. jun 2020 | 14:30

    Bravooo!!!Sad će nas leciti ovi Sega-Mega doktori!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA