≫ 

Izgoreo auto vozača CarGo: Kamere snimile čoveka kako poliva benzinom vozilo i pali ga

U tom trenutku, u kući je bilo petoro male dece

  • 1

- Niko više nije siguran, svi smo mi mete - rekao je direktor CarGo kompanije Vuk Guberinić na početku vanredne konferencije povodom paljenja automobila članu Udruženja CarGo u dvorištu njegove porodične kuće u kojoj je bio sa svojom porodicom.

Sinoć nešto posle 22 časova zapaljen je automobil člana Udruženja CarGo sa inicijalima P.S. u dvorištu njegove porodične kuće u Velikom Mokrom Lugu, a tim povodom CarGo je održao konferenciju na kojoj je prikazan snimak sa nadzorne kamere na kojem se jasno vidi NN lice koje je benzinom polilo automobil člana CarGo.

- Sinoć se desilo nešto užasno. U kući se u tom trenutku naš član nalazio sa svojom porodicom. U toj kući bilo je petoro male dece. Na sreću, niko nije povređen od njih, ali su svi užasnuti i uplašeni - rekao je predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao da ovo nije prvi napad na članove CarGo i ugrožavanje njihovih života, ali da nadležne insitucije nisu reagovale na CarGo prijave što je očigledno nasilnicima dalo za pravo da ne biraju sredstva.

- Dokle više? Da li su članovi CarGo građani drugog reda? Jel oni nemaju porodice koje hrane, prijatelje kojima pomažu, porez koji plaćaju u svojoj zemlji - upitao je Vučić.

CarGo, požar, auto Foto: CarGo

Direktor CarGo kompanije Vuk Guberinić je dodao da je ovakav nemili događaj rezultat atmosfere u kojoj su napadi neprekidni, a pretnje kompaniji CarGo, Udruženju CarGo i njegovim članovima svakodnevne.

- Više puta smo rekli da će progon, dovesti do još nečeg goreg. Nikada nismo ni sanjali da može da bude ovoliko gore - istakao je Guberinić i dodao da nadležni moraju da reaguju.

- Moraju da reaguju i policija i tužilaštvo i sud. Institucije moraju da zaštite svoje građane. Na naše prijave se do sada nije reagovalo. Nadležni su ih ignorisali. Ignorisali su i kada su naše članove tukli, pretili da će ih baciti sa mosta, namerno udarali automobilima, jurili, a o verbalnom nasilju da i ne govorimo - kazao je Guberinić.

On je dodao da će sa ovim slučajem paljenja automobila u dvorištu porodične kuće dok je cela porodica tu sa malom decom CarGo upoznati sve – od domaćih do međunarodnih institucija.

Direktor CarGo je istakao da CarGo nikada na silu nije odgovarao silom, već da će se kroz institucije boriti za pravdu.

- Mi nismo kao oni. Zato nas možda i gaze. Mi nikada na silu ne odgovaramo silom. Kao ni bilo koji mali čovek u našoj zemlji. Mi smo kompanija koja radi za te, male, ali tako velike ljude. Mi ćemo i ovu borbu izneti za sve njih. Onog trenutka kada mi pobedimo, znajte, pobedili su i obični ljudi - kazao je Guberinić.

Aleksandar Vučić je zahvalio vatrogascima koji su brzo stigli na lice mesta i ugasili požar, kao i policiji koja je brzo stigla na uviđaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    9. jun 2020 | 14:27

    Stvarno strasno. Nadam se da ce uhvatiti pocinitelja, provilno osuditi za pocinjeno zlodelo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA