≫ 

Fabrisova ulica u Beogradu vri od policije: Počela je distribucija testova za malu maturu

Ispred Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja mogu se videti policijski automobili i policajci, kao i poštanski pikapovi

  • 0

Video: Policija čuva testove za malu maturu

U Fabrisovoj ulici u Beogradu, gde se nalazi Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja sve vrvi od policije, koja čuva testove za završni ispit koji sutra počinju da polažu mali maturanti.

Ispred samog Zavoda se mogu videti policijski automobili i policajci, kao i poštanski pikapovi.

Kako nam je rečeno u Zavodu, jutros je počela distribucija testova, a policija je tu da sve isprati i obezbedi. 

Upravo u štampariji ovog Zavoda odštampani su testovi - glavni, probni i rezervni za ovogodišnju malu maturu. Kako je nedavno objasnio ministar prosvete Mladen Šarčević, svaki je štampan u tiražu od po 200.000 primeraka .

- Rezervni testovi čuvaju se u Zavodu, a biće transportovani i do školskih uprava. Oni služe za slučaj da prva verzija testa bude "provaljena" - rekao je on.

Svi testovi spakovani su u kese sa perforacijom, imaju kodove, pod šifrom se distribuiraju u školske uprave, a voze ih poštanski pikapovi, koji imaju posebnu zaštitu.

Ovakve mere obezbeđenja preduzete su pošto se dve godine desilo da testovi procure, prvi put se to desilo 2013. godine, a drugi put prošle godine. 

Prošle godine veče pre polaganja testa iz matematike, đaci su među sobom, putem vajber grupa delili zadatke iz matematike. Godine 2013., par dana pred završni ispit, testovi su prodavali na ulici za 2.000 dinara.

Završni ispit počinje sutra u 9 sati, polaganjem testa iz srpskog jezika. U četvrtak je test iz matematike, a u petak kombinovani test koji obuhvata zadatke iz fizike, hemije, biologije, istorije i geografije. Sve o polaganju malu mature -  da li učenici moraju da nose maske, koliko će ih biti u učionici, šta sve moraju a šta ne smeju da imaju kod sebe možete pronaći u OVOM tekstu.

(LJ. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA