Za 6 meseci moći ćemo da koristimo 9 liftova na Mostu na Adi

Liftovi do sada nisu radili

  • 3
Most na adi i Petlja radnička Foto: M. Beljan

Liftovi za pešake, koji se nalaze na Mostu na Adi i pristupnim petljama, ukupno devet uređaja koji od izgradnje mosta nisu korišćeni, biće osposobljeni za rad u narednim mesecima.

Ukoliko tender koji je raspisala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda bude uspešno završen, a to je procedura koja će trajati oko dva i po meseca, sledi potpisivanje ugovora i počinje da teče rok od 120 dana za završetak radova.

- Javnom nabavkom za detekciju kvara i popravku liftova u sklopu Mosta na Adi i petlje Radnička, sa izdavanjem sertifikata, obuhvaćeno je 9 liftova. Konkursanom dokumentacijom je predviđeno da ukupan rok za izvršenje usluga ne može biti duži od 120 dana od uvođenja dobavljača u posao. Za realizaciju svih koraka u javnoj nabavci, a koji obuhvataju dostavljanje ponuda, stručnu ocenu ponuda, donošenje odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača, zaključenje ugovora, pribavljanje bankarskih garancija i pribavljanje polisa osiguranja, potrebno je oko 2,5 meseca - kazali su nam u Direkciji.

Liftovi se nalaze na više lokacija na petlji Radnička, jedan se nalazi na sredini mosta (špic Ade), a jedan na novobeogradskoj strani. Mnogima koji se otežano kreću ovi liftovi značiće kako bi izbegli stepenište.

Takođe, još dva lifta nalaze se i na tramvajskoj stanici na Novom Beogradu.

Liftove na mostu na Adi željno iščekuju i biciklisti, jer je na pojedinim delovima potrebno da svoje dvotočkaše spuštaju niz stepenice, a to posebno važi za tačku na špicu Ade, koja direktno spaja most i ovo izletište.

(Mateja Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    17. jun 2020 | 16:28

    Staviti kameru koja ce da snima one koji unistavaju lift i naplatiti im opravke i skidanje gravita.Kada prvi bude platio stetu drugi ce da razmisle da li ce nesto da lome.

  • misa tumbas

    17. jun 2020 | 17:02

    sramota kako je isarano….treba uvesti vise kamera I davati kazne za zvrljanje po zidovima

  • Ivko

    17. jun 2020 | 19:48

    Misli se, pretpostavljam, na Đilasov most?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA