≫ 

Telegraf sa Kriznim štabom na licu mesta: Evo kakvo je stanje na rekama u Obrenovcu

Krizni štab za vanredne situacije Obrenovca zasedao je zbog visokog vodostaja reke Kolubare

  • 0

Zbog obilnih padavina koje su pogodile Srbiju, vodostaji reka rastu, a u Obrenovcu se strahovalo od novih, potencijalnih poplava. Ekipa Telegrafa bila je na licu mesta sa Kriznim štabom koji je obišao teren u Belom polju u Obrenovcu.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) izdato je upozorenje koje se odnosi na obilne padavine koje prete većem delu Srbije, u kojima se, kako se navodi, očekuje 40 mm kiše za 24 sata.

Na slivovima Kolubare i Jadra sa pritokama, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, kao i na gornjem toku Zapadne Morave tokom 22. i 23. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, a na Jasenici i Kubršnici sa dostizanjem upozoravajućih nivoa.

Kolubara u Obrenovcu preti da se izlije Kolubara u Obrenovcu, Printskrin: Telegraf.rs

Obrenovac danas nije ugrožen

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naveo je da Obrenovac danas nije ugrožen.

- Danas se nalazimo u situaciji da su Sava i Dunav na metar i po od izlivanja. Nije se nigde desilo izlivanje vode i pokazalo se šta znači kada država stane iza lokalne uprave i uradi posao. Očekujemo da prođe talas, 70 litara je palo vode u prigradskim naseljima za 24 sata, a u Valjevu oko 80. To je voda koja ide ka nama,ali smo u kontaktu sa njima. Očekujemo da će se voda povući jer se ne očekuju padavine u naredna tri dana - naveo je Vesić koji je obišao nasipe u Obrenovcu.

On je dodao da nema potrebe za uvođenjem ni redovne, ni vanredne odbrane od poplava i da je Obrenovac zaštićen.

Kolubara u Obrenovcu preti da se izlije Vesić, Popović Ivković i Čučković, Printskrin: Telegraf.rs

Obrenovčani mogu mirno da spavaju

Državna sekretarka MUP-a Biljana Ivković Popović navela je da Obrenovčani mogu mirno da spavaju.

- Prirodno je da strahujemo. Svi se sećamo maja 2014. godine. Ipak, Obrenovčani danas nemaju nikakve potrebe za strahom, mogu mirno da spavaju. Veliki trud i rad je uložen prethodih godina. Svakako, pripadnici MUP su tu ako bude bilo kakve potrebe, da budu građanima na usluzi - istakla je Ivković Popović.

Predsednik opštine Obrenovac, Milan Čučković, naveo je da je neophodna stalna budnost i borba protiv elementarnih nepogoda.

- Voda koja dolazi iz Koceljeve, Uba, Valjeva... ne može da ugrozi Obrenovac - rekao je Čučković i zahvalio se pripadnicima vanrednog sektora i Skupštini grada Beograda.

Kakvo je trenutno stanje u Obrenovcu pogledajte u videima na početku i na kraju teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA