Budući brucoši prijemni polagali na Beogradskom sajmu: Batut proveravao da li je sve bezbedno

Mera zaštite morali su da se pridržavaju budući studenti, ali i dežurni profesori

  • 1

Na Beogradskom sajmu danas je oko 1.030 kandidata polagalo prijemni ispit iz matematike za upis na Elektrotehnički fakultet, a dekan Milo Tomašević kaže da su sve preventivne mere ispoštovane i ističe da je gotovo isti broj prijavljenih učenika kao i prošle godine.

- Otprilike je isti broj i to smatramo popriličnim uspehom. Trenutne okolnosti ne idu na ruku, ali ima dosta zainteresovanih iz okruženja, iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, kojima je izuzetno otežan dolazak - rekao je Tomašević.

I pored toga, prijavljeno je oko 40 stranih državljana, kaže Tomašević i dodaje da su mnogi iz unutrašnjosti zabrinuti zbog situacije s kovidom, pa će se, kako kaže, možda odlučiti da studiraju u nekim visokoškolskim centrima koji su bliži njihovom mestu stanovanja.

Sutrašnji test iz fizike polagaće oko 150 učenika, a Tomašević navodi da je manji odziv za fiziku ustaljeno pravilo.

- Sutra će na fizici biti dosta manji broj kandidata, a oni mogu da polažu i jedno i drugo ili oba, pa da im se bira bolji skor - navodi Tomašević.

Navodi da su sve epidemiološke mere ispoštovane i da su predstavnici Instituta za javno zdravlje bili na Sajmu kako bi obavili kontrolu.

- Svi budući studenti moraju da nose maske tokom prijemnog ispita, moraju da drže rastojanje na ulazu, da dezinfikuju ruke, a dežurni, pored maski imaju i rukavice i vizire - navodi Tomašević i dodaje da su u takvim okolnostima rizici mnogo manji nego da se ispit polagao na fakultetu.

Prijemni ispit je organizovan u tri hale Beogradskog sajma, kako bi bio manji broj učenika na jednom mestu i kako bi se držalo veće rastojanje.

Drugi upisni rok je u septembru, a na pitanje kada će se organizovati novi upisni rok za studente koji su pozitivni na Kovid-19, Tomašević kaže da ta odluka zavisi od Univerziteta i Ministarstva i dodaje da se većina mesta popuni već u prvom roku.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E sad

    29. jun 2020 | 13:01

    E ako je batut proveravao da li je sve u redu... Nema razloga za brigu... To su mladi ljudi... Biće blaži simptomi.. Nadam se da neću biti u pravu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA