Lepa Kolumbijka Srbiju bolje poznaje nego neki Šumadinci: Ima poruku za sve koji odlaze odavde

Dženifer ima i poruku za sve one koji su napustili Srbiju ili to žele

  • 7

Ne znajući gde je Srbija, kakav je život ovde i šta je čeka, Dženifer Šik (32) iz Kolumbije, spakovala je kofere i sa suprugom i troje male dece, započela život u srpskoj prestonici. Nekoliko godina kasnije, zbog poslovnih obaveza svog supruga, Dženifer ponovo pakuje kofere i seli se u neku drugu zemlju.

Ali, sada i te kako nerado odlazi!

- Kada mi je suprug rekao da ćemo živeti u Srbiji, bila sam iznenađena. Nisam imala predstavu gde je Srbija, ali čitala sam dosta o njoj pre nego što sam došla. Čula sam dosta dobrih, ali i veoma loših stvari, ali nekako sam se pripremila na život ovde, razmišljala o tome šta može da me čeka. Za mene je najbitnija stvar bila ta da ovo mesto bude sigurno za moju decu - započinje Dženifer svoju priču za Telegraf.

Mnogi su joj pričali da će se u Srbiji susresti sa negativnim i rasističkim komentarima, i toga se plašila, ali...

- Do sada se nisam susretala sa nekim rasističkim komentarima. Osećam se sigurno. Putovala sam dosta i u nekim zemljama se nisam osećala dobrodošlo, ali ovde mislim da sam ljudima, upravo zbog moje boje kože, i zanimljiva, drugačija sam. Jednom rečju, srećna sam ovde - objašnjava Dženifer.

Oduševljena je time što postoje četiri godišnja doba, oduševljena je hranom, muzikom generalno, ali najviše muzikom koju stvara Saša Kovačević, a ono što povezuje Srbiju i Kolumbiju, po njenom mišljenju, je to da su obe zemlje prijateljski nastojene.

Boraveći u Beogradu, odlučila je da upozna i ostale delove Srbije. Svaki mogući slobodan trenutak, ona je koristila da sa porodicom putuje i upoznaje čari zemlje koja je prigrlila.

- Bila sam na Tari, Zlatiboru, Mokroj Gori... Sve je prelepo. Veoma sam srećna što sam iskoristila ovo vreme i upoznala sve te predele. Umirujuće je, zeleno, prelepo. Vidim sebe da po stare dane živim u nekim od tih mesta koje sam posetila. Pored putovanja, dosta sam i trenirala zahvaljujući mom treneru Marku Mažaru. Zanimljivo je kako sam ga upoznala. Naime, zajednička prijateljica me je jednom prilikom odvela da gledamo zimsko plivanje. Sećam se da je padao sneg u Beogradu, i videla sam Marka i još jednog mladića kako plivaju u reci. Za mene je to bilo šokantno, da neko pliva u zaleđenoj reci. Tada je krenula naša priča - kaže Dženifer za Telegraf.

Ali, njenim putašestvijama po našoj zemlji, uskoro će doći kraj.

- Nažalost, moramo uskoro da idemo, nisam ni otišla, a već mi nedostaje život ovde, ali vreme je da idemo zbog posla kojim se moj suprug bavi. Volela bih da se vratim i ostanem duže ili zauvek - dodaje ova 32-godišnja Kolumbijka.

Kako kaže, najviše će joj nedostajati ta sloboda koju je imala, život, vožnja bicikli sa sinovima po Adi, hrana, muzika...

A, koja bi bila poruka svima onima koji su napustili Srbiju ili žele da je napuste?!

- Oni već znaju da je Srbija lepa i razumem da su neki morali da odu zbog raznih situacija, ali propuštaju dosta. Mislim da Srbija ima dosta da pruži ljudima - zaključuje ova Kolumbijka.

O čemu smo još pričali sa lepom Dženifer, pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Black Serbs: Umoran sam što sam crn, Srbija je jedino mesto gde se osećam sigurno!

(N.K./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA