≫ 

Kako se Beograđani ponašaju 1. dana vanredne situacije: Da li se mere poštuju samo gde preti kazna?

Od sinoć su u Beogradu krenule da se primenjuju vrlo važne i neophodne mere

Prvi dan po proglašenju vanredne situacije u Beogradu njegovi stanovnici su prihvatili maske i vizire kao obavezne aksesoare kada ulaze u zatvoreni prostor.

U pekarama, apotekama, buticima... Niko ne proba novu haljinu ili čeka u redu za sendvič, bez zaštite preko lica ili nosa.

Dok u šetnji još i idu otkrivena lica, retko ko se usuđuje da u prevoz ili prodavnicu uđe, a da se prethodno ne postara da i sebe, i druge ne zaštiti od pretećeg korona virusa.

Podsetimo, od sinoć su u Beogradu krenule da se primenjuju vrlo važne i neophodne mere, kojima je preciziran broj do stotinu ljudi u zatvorenom prostoru, na otvorenom 500, uz distancu od jedan i po metar, dok ugostiteljski objekti neće raditi od 23 do 6 sati.

Gradski Štab za vanredne situacije uveo je u Beogradu vanrednu situaciju, ne vanredno stanje, a to podrazumeva da su donete određene definisane mere koje su stupile na snagu od noćas. Zatvaranje grada bilo bi moguće kao mera ukoliko bi se proglasilo vanredno stanje, pojasnio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    4. jul 2020 | 21:50

    Vidim ovde Srbe katolike I Srbe muslimane kako zele da napakoste Srbima pravoslavnim. Pa se sve jadni upiru u svojim lazima i hrane svoje zlo koje ce njih jednog dana pojesti.

  • Mira

    4. jul 2020 | 20:48

    Maske ne štite. Ne znam zašto svi ćute i slepo slušaju??

  • Aca

    4. jul 2020 | 20:12

    Auuuuu,zar niko ne misli svojom glavom već vezuje lice kojekakvim maskama!?Zar stvarno mislite da ste tako bezbedni?Smešni ste a još smešniji ovi što veruju i plaše se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA