≫ 

U KBC Zemun nikad nije za dan primljeno 175 pacijenata: Direktora sekira snimak sa splavova, on moli

- Apelujem i molim, suzdržite se od društvenih aktivnosti, ostavite restorane, splavove, kafane. Veliko je opterećenje na zdravstveni sistem, nije lako raditi na 30 stepeni u skafanderu - ukazao je Dragoš Stojanović, direktor bolnice

  • 22
Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun Foto: Tanjug/Tara Radovanović
Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun Foto: Tanjug/Tara Radovanović

U Kliničko bolnički centar "Zemun" za dan je primljeno 175 pacijenata.

Direktor bolnice Dragoš Stojanović rekao je za RTS da je u subotu od 14 do 19 sati u toj ustanovi bilo 140 pregleda, a do jutros 195.

KBC Zemun od juče se potpuno vratio u kovid sistem, ali je postao i trijažni centar.

Stojanović je rekao da je otvoreno šest punktova za preglede.

- Mi nismo infektolozi, tako da je to veliki napor, a veliki je broj pacijenata i svi se trudimo da maksimalno izademo u susret - naveo je Stojanović.

Istakao je da je do jutro primljeno 175 pacijenata, što je mnogo. Kako je dodao, to su u principu mladi pacijenti. Kaže da je njihova klinička slika lakša, ali da se usložnjava i intenzivna nega je popunjena sa 20 pacijenata.

Stojanović je rekao da ga sekira jutrošnji snimak koji se pojavio na društvenim mrežama i koji ukazuje na određene aktivnosti po splavovima.

Ističe da je naš zdravstveni sistem jedan od najhumanijih na svetu, ali da je veliki broj pacijenata. Kako navodi, nikad nisu primili 175 pacijenata u bolnicu u jednom danu.

Zbog toga su, rekao je, juče posle sastanka sa ministrom zamolili na sve gradane da se smire.

- Apelujem i molim, suzdržite se od društvenih aktivnosti, ostavite restorane, splavove, kafane. Veliko je opterećenje na zdravstveni sistem, nije lako raditi na 30 stepeni u skafanderu - ukazao je Dragoš Stojanović.

Video: KBC Zvezdara i Zemun potpuno se vraćaju u kovid sistem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viktor

    5. jul 2020 | 10:00

    Ja ne mogu da verujem da su ljudi toliko neodgovorni i da ih toliko baš briga za druge zivote. Pa imate ceo zivot da izlazite po splavovima i kaficima kada ovo prodje. Daj bre splav, kafic ili teska bolest nista mi nije jasno. Drzavo zatvaraj sve ili nam se tesko piše...

  • Lea

    5. jul 2020 | 10:32

    Pa kako dragi doktore, pa moraju mamice i tatice sa jos 10 mamica i tatica da popricaju pa da se odmore u igraonicama.Pa mora se popiti "ekspreso" navikli su. Pa kako doktore da zaustave klince...pa moraju da se bave njima... Mnogo je to zahteva za njih. Trazite da se odreknu uzivanja...ali to nikako ne moze da se meri sa zdravljem jer to ke bitno samo kad je naruseno. Tinejdzeri vam divljaju nocubpo klupama njih 20...druze se ljube se...pa dodju kuci mami i tati. Sve se vidi. Nek krenu sa kaznama sto pre, ja sam za.Samo udrite, iako najvise od svega volim da se druzim sada to ne radim. Toliko. Sram vas bilo sve.

  • Novak

    5. jul 2020 | 10:40

    Lako je reći splavovi,kafići i ne odgovorno ponašanje. Verujte da država nije organizovala maturske,rekreativne nastave,utakmice i političke skupove i ludovanja na rezultate gde je izašlo 48posto a 52posto svesnih građana koji nisu hteli da se zaraze ostajali su kući. Znači svest građana bravo a država i bolest za vlašću uuua!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA