• 3

Od jutros u prevozu nije napisana nijedna kazna: Beograđani za sad disciplinovani

Sanitarni inspektori pišu kazne za nenošenje maske u javnom prevozu

  • 3

U Beogradu je danas počela primena kazni za građane koji ne nose zaštitne maske tamo gde je propisano, u visini od 5.000 dinara, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da su građani odgovorni i da od jutros nije napisana nijedna kazna za nenošenje maske u javnom prevozu.

Prema njegovim rečima, i ugostitelji su tokom prethodna dva dana pokazali odgovornost i svoje objekte zatvarali do 23 časa, ali dodao da je ipak komunalna milicija otkrila četiri objekta koja su radila duže od propisanog vremena.

Dve su vrste kazni za ugostiteljske objekte koji ne poštuju meru Vlade Srbije, dodaje Vesić - jedna je zatvaranje objekta, a druga, zbog kršenja zdravstvenih propisa i zdravlja građana, zatvorska kazna.

- Kontrole su počele, za sada nismo kaznili nikoga u gradskom prevozu, jer su svi nosili maske i nadam se da će tako i ostati - rekao je Vesić za Tanjug.

Govoreći o tome ko vrši kontrole, Vesić je istakao da sanitarni inspektori pišu kazne za nenošenje maske u javnom prevozu, radno vreme ugostiteljskih objekata kontroliše komunalna milicija, a u tržnim centirima i drugim zatvorenim prostorima za nošenje maske i distancu odgovorni su vlasnici.

Beogradska letnja scena, stadion Tašmajdan, Goran Vesić

- Kontrole su počele, za sada nismo kaznili nikoga u gradskom prevozu, jer su svi nosili maske i nadam se da će tako i ostati - rekao je Vesić - Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Nošenje maski i držanje distanci u Pošti kontorliše obezbeđenje te pošte, a što se tiče šaltera u Gradu Beogradu, postavljene su kutije u koje više od 80 odsto građana ostavlja svoje zahteve, dodao je Vesić.

Ističe i da većina građana komunicira onlajn sa gradskom upravom.

Kupališta nisu zatvorena, ali je distanca obavezna

Što se tiče Ade Ciganlije i bazena u gradu, Vesić ističe da oni nisu zatvoreni, ali da se i na tim mestima mora držati distanca o čemu, dodaje, obezbednje vodi računa.

JAGODINA AKVAPARK

Na bazenima je obavezna distanca - Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Bazeni rade, radi Ada Ciganlija, postoji distanca, postoji poseban način na koji se ulazi. Kontrole se vrše i na bazenima, na primer, obezbeđenje Tašmajdana je u obavezi da vrši tu kontrolu - objasnio je Vesić.

Smatra da je ovim merama napravljen dobar balans između zaštite zdravlja ljudi i nastavka rada privrede, te istakao da privreda više nikada ne sme da stane, jer onda, kaže, neće biti novca ni za plate, penzije, nabavku medicinske opreme.

Video: Stevanović: Sve više mlađih koji imaju ozbiljne kliničke slike

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naki

    Da li je bezbedno kupanje na Adi?

  • Ribica

    Da li treba i u svom autu da nosim masku?

  • WC

    Ako je tačno da radi bazen a da ne radi toalet na bazenu, onda je to horor 21. veka! Da ne govorimo o zarazi i to ne koronom, nego mnogo opasnijim zarazama!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima