Odnošenje kabastog otpada tokom vikenda i suzbijanje odraslih formi komaraca sa zemlje

JKP „Gradska čistoća“ tokom dana vikenda 1. i 2. avgusta 2020. godine sprovodi tradicionalnu, besplatnu akciju odnošenja kabastog otpada, dok će u subotu ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine obavljati tretman suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na 26 lokaliteta

  • 0
JKP Gradska čistoća

Fota: Saša Mijajlović/JKP Gradska čistoća

- Pozivamo sugrađane da iskoriste akciju besplatnog odnošenja otpada i ukoliko imaju nepotrebne kabaste stvari tokom dana vikenda ih ostave pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe "Čistoće" ukloniti. - rekli su iz "Čistoće".

Prioritet u odnošenju nepotrebnih kabastih stvari iz domaćinstava tokom akcije imaju sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada. O tome mogu obavestiti službe JKP "Gradska čistoća" pozivanjem telefonskog broja 011 3314 131, nakon čega ekipe preduzeća odmah izlaze na teren i uklanjaju otpad.

JKP Gradska čistoća

Fota: Saša Mijajlović/JKP Gradska čistoća

Ova akcija je pokrenuta pre više od 13 godina, a njen cilj je da se spreči gomilanje nepotrebnih kabastih stvari pored kontejnera na beogradskim ulicama, jer se ostalim danima u mesecu usluga odnošenja ove vrste otpada naplaćuje. Na ovaj način olakšavamo sugrađanima i omogućavamo im da se potpuno besplatno, ali i na odgovoran način reše nepotrebnih kabastih stvari. Tako sprečavamo da se u cilju izbegavanja plaćanja usluge odnošenja kabastog otpada, taj otpad nesavesno odloži na zelene i druge za to ne predviđene površine, čime se formira začetak „divlje“ deponije.

Dok je tokom ovog vikenda za sugrađane usluga odnošenja kabastog otpada potpuno besplatna pravni subjekti i preduzetnici ovu uslugu plaćaju po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati, ali po izuzetno povoljnim cenama.

JKP Gradska čistoća, komarci, prskanje

Foto: Nenad Cakic/JKP Gradska cistoca

JKP „Gradska čistoća“ apeluje i na pčelare da iz Beograda i okoline da na zvaničnom sajtu preduzeća prate obaveštenja o tome gde i kada se sprovode tretmani suzbijanja odraslih formi komaraca kako bi u tim terminima zaštitili pčele, ne puštajući ih iz košnica na ispašu.

Ekipe preduzeća će u subotu tretman komaraca sprovoditi od 19:00 časova na lokacijama Sopot-centar, Nemenikuća, Durinci-Sopot, Rogači, Drlupa-Sopot, Dučina, Stojnik, Babe-Sopot, Mali Požarevac, Popović-Sopot, Lazarevac 1-centar, Lazarevac 2-centar, Šopić-Lazarevac, Veliki Crljeni-Lazarevac, Lazarevac-rasadnik, Barajevo-centar, Guncati-Barajevo, Boždarevac-Barajevo, Lisović-Barajevo, Mledenovac-centar i Mladenovac- Selters.

Od 21:00 čas komarci će se suzbijati na teritoriji Meljak, Vranić, Baćevac, jezero Očaga, groblja i kanali u Lazarevcu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA