U KBC "Dragiša Mišović" 195 pacijenata, među kojima i 4 dece: Zaposleni na izmaku snage

Koronu je, ali sreća sa blažim simptomima, imao i zamenik direktora ove ustanove dr Predrag Savić, nije siguran da li se zarazio u bolnici ili van nje

  • 1
KBC Dragiša Mišović

Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Zamenik direktora KBC Dragiša Mišović dr Predrag Savić rekao je za RTS  da se u toj ustanovi na lečenju nalazi 195 pacijenata, od čega je četvoro dece. Kako je rekao, 60 pacijenata je teže obolelih, a njih 23 je na respiratoru.

- Radi se o pacijentima sa obostranim teškim pneumonijama. U odnosu na prethodni period, starosna granica je sa 67 spala na 65 godina, radi se o mlađim pacijentima nego što su to bili u prethodnom naletu - naveo je dr Savić.

Kako je istakao, u prethodnom talasu, za dva meseca je u KBC Dragiša Mišović lečeno 1.500 ljudi, a sada je za mesec dana zbrinuto 1.000 osoba.

- U poslednje tri nedelje brojka se vrti na oko 200 pacijenata koji su na lečenju, neznatno se pomera ta granica, ali ne drastično - rekao je on.

Dr Savić je istakao i da se zaposleni u Mišoviću "drže", ali da ljudi na izmaku snaga.

On je rekao i da je on bio zaražen, ali je na sreću imao blaže simptome. Nije siguran da li je se zarazio u bolnici, ili van nje.

Video: Medicinska sestra iz Covid-19 bolnice: Teško je gledati ljude dok se bore za vazduh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana

    3. avgust 2020 | 09:37

    Pod hitno zabraniti napuštanje mesta prebivališta inače će se zdravstveni sistem potpuno uništiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA