≫ 

Nema više bahatog parkiranja po Beogradu: Ovako izgleda obaveštenje kada vas uhvati "Oko sokolovo"

Od iduće nedelje kreću kazne

  • 11
Oko sokolovo, vozila, Komunalna milicija, policija Oko sokolovo / Foto: Promo

Nedavno uvedeni sistem kontrole "Oko sokolovo" dnevno registruje u proseku oko 1.300 nepropisno parkiranih vozila u ulicama u kojima funkcioniše.

Tokom ove sedmice biće poslata obaveštenja vozačima čija su vozila zatečena kao nepropisno parkirana, sa molbom da se više ne parkiraju na tim mestima, ali već iduće nedelje počinje kažnjavanje.

- Od danas do 10. avgusta nalazimo se u drugoj fazi rada sistema za elektronsku kontrolu parkiranja “Oko sokolovo”. Danas, do 17.00 sati, snimili smo 875 nepropisno parkiranih vozila. Svi su već danas dobili obaveštenje o tome da su počinili prekršaj, gde je prekršaj učinjen i u koje vreme, iznos kazne koja je predviđena za tu vrstu prekršaja i obaveštenje da ovog puta kazna neće biti naplaćena. Uz molbu da ubuduće parkiraju propisno - naveo je na svom Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je istakao kako "neće više biti bahatog parkiranja u Beogradu".

- Džip sa slike je pravi primer takvog ponašanja. Znaće se red u Beogradu i pristojni i normalni ljudi biće zaštićeni - napisao je on, uz fotografiju obaveštenja kakvo se prosleđuje građanima.

Video: Goran Vesić: Oko sokolovo novo oružje u borbi protiv bahatog parkiranja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rista

    4. avgust 2020 | 11:27

    Sramota je da kojekakvi komunalci tzv komunalni policajci imaju bolje plate i bolje su opremljeni nego zdravstveni radnici.

  • ratar

    3. avgust 2020 | 19:23

    Samo cepaj po dzepu. Bahati beogradjani ce napuniti budzet i hvala im na tome

  • Todor

    4. avgust 2020 | 08:14

    Sredili bolnice,zdravstvo,puteve,korupciju,nezaposlenost,kriminal,standard,siromastvo,školstvo...pa nam sad treba baš "oko sokolovo" gde su do sad i sta radili saobraćajni policajci i komunalna milicija i bez njega su mogli da sancionišu "bahate " vozače a pare u zdravstvo koje se raspalo i sve ostalo ....tuga a decu lečimo SMS -om..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA