≫ 

Pravili žurku na jahti na Savi usred epidemije, pa je rečna kontrola odmah stigla i intervenisala

Jedna od mera za suzbijanje epidemije korona virusa odnosi se i na zabranu žurki na svim vrstama plutajućih objekata

  • 6

Mere za suzbijanje korona virusa nedavno je propisala i Lučka kapetanija Beograd, kojima se, između ostalog, zabranjuju žurke i sve druge proslave na brodovima, čamcima i splavovima, odnosno svim vrstama plutajućih objekata.

U skladu sa epidemiološkom situacijom, tako je na ovim objektima obavezno poštovanje distance, odnosno razdaljine među ljudima koja iznosi dva metra, a obećana kontrola splavova u Beogradu, i te kako je prisutna, u šta su se sinoć uverili Beograđani koji su se našli pored Save.

Naime, kako je za Telegraf.rs ispričala jedna Beograđanka, kontrola je, čim je primetila nepravilnost na jahti koja je plovila Savom, odmah reagovala.

- Sinoć sam bila na Savi i videla jahtu koja prolazi, čula se muzika i bilo je bar 10 ljudi, možda čak i 15 na tom malom prostoru. Očigledno je da su pravili žurku na jahti. Tako je plovila neko vreme, a onda je kontrola odmah reagovala. Došli su čamcem do njih i rekli im da se utišaju. Mislim da su prošli samo sa opomenom - navodi naša sagovornica.

Kako kaže, muzika je odmah isključena a kontrola je otišla dalje.

Podsetimo, tokom kontrole koja je usledila posle uvođenja mera radi sprečavanja širenja korona virusa, uočeno je održavanje žurki, proslava i svadbi na Dunavu i Savi, čime su pojedini ugostitelji želeli da zaobiđu primenu naloženih mera Кriznog štaba koje se odnose na rad klubova, restorana i drugih objekata na kopnu.

Od početka primene Saopštenja brodarstvu, inspekcija je izvršila nekoliko kontrola i napisala tri prekršajne prijave zbog nepoštovanja odredaba Saopštenja, sa rasponom kazni od 200.000 do 2.000.000 dinara.

Video: Žurka na brodu u sred bela dana dok je Beograd kao tempirana bomba zbog korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ce gevara

    4. avgust 2020 | 10:44

    Krajnje vreme urazumite se nismo od celika.Nismo 100 000000 .Ovo je inat nepostovanje a tako malo znate o higijeni i mentalno zdravlje.Hvala

  • Bgd

    4. avgust 2020 | 11:05

    Znači, može žurka ali samo nemojte da bude glasna muzika?! Neverovatno.

  • kliconoše

    4. avgust 2020 | 10:50

    oni se samo sele iz grada u grad i po selima čim se negde zabrani okupljanje i rasiri virus.Odakle im novac za skupa putovanja do skoro po svetu a sad po Srbiji i RSrpskoj neka utvrdi policija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA