≫ 

Dobio dozvolu za 5 spratova na Vračaru, pa se "zaneo" do sedmog, a onda je usledila krivična prijava

Nakon što je 23. jula ponovo izvršen nadzor na predmetnoj adresi i utvrđeno da je investitor uklonio oznake zatvorenog gradilišta i nastavio sa izvođenjem radova iznad etaže sedmog sprata

  • 7
Gradilište

ILUSTRACIJA, Foto: Mateja Beljan

Građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove vodi postupak inspekcijskog nadzora nad izgradnjom objekta na uglu Cerske i Jadranske ulice na Vračaru, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Tokom izgradnje objekta, više puta je vršen inspekcijski nadzor na licu mesta. Postupajući po izdatoj građevinskoj dozvoli i potvrdi o prijavi radova pokrenut je postupak inspekcijskog nadzora, a tom prilikom je utvrđeno da investitor poseduje potrebnu dokumentaciju, da je gradilište na propisan način obeleženo i da je započeto sa izvođenjem građevinskih radova.

Postupajući po predstavkama građana, inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove su 13. jula prilikom vršenja nadzora na licu mesta utvrdili da je investitor odstupio od odobrene tehničke dokumentacije, koja je sastavni deo Rešenja o građevinskoj dozvoli Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove, te je odmah sproveden postupak vanrednog inspekcijskog nadzora.

Tada je u zapisniku konstatovano da je odobrenom tehničkom dokumentacijom predviđena izgradnja stambenog objekta sa pet spratova, dok je na licu mesta izgrađen objekat sa šest spratova, a u trenutku nadzora su se izvodili radovi i na izgradnji 7. sprata. Na osnovu navedenog, građevinska inspekcija je odmah reagovala, te je 14. jula zatvoreno gradilište postavljanjem trake i službenog znaka na osnovu donetog rešenja o zatvaranju gradilišta.

Nakon što je 23. jula ponovo izvršen nadzor na predmetnoj adresi i utvrđeno da je investitor uklonio oznake zatvorenog gradilišta i nastavio sa izvođenjem radova iznad etaže sedmog sprata, ponovo su postavljene trake i službeni znak kojim se zatvara predmetno gradilište.

S obzirom na to da je u toku inspekcijskog nadzora utvrđeno da je investitor odstupio od lokacijskih uslova, odnosno od građevinske dozvole, (projekta za građevinsku dozvolu), 27. jula je doneto rešenje o uklanjanju, a

protiv investitora je podneta krivična prijava. Postupak inspekcijskog nazora pred ovim organom je i dalje u toku.

Video: Na Mirjevu se srušio zid sa nelegalne gradnje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccv

    7. avgust 2020 | 11:26

    I ŠTA DALJE? VOLEO BIH DA VIDIMO KAKO JE SRUŠIO SVE PREKO DOZVOLJENOG!!!

  • Тодорић

    7. avgust 2020 | 12:03

    Смешно...инвеститор на старом граду изидао 10 уместо дозвољених пет,ушао на два суседна плаца до половине,попио кривичну пријаву и ником ништа...Венизелосова 54,52, и кнез Милетина иза хотела...судије раде на гурку у џепиће.

  • Pre će...

    7. avgust 2020 | 12:25

    meni da sruše kokošinjac u avliji, nego njemu višak spratova..!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA