≫ 

Vuk Karadžić je bio počasni građanin Zagreba, ova povelja to i dokazuje

1861. godine Vuk Stefanović Karadžić proglašen je počasnim građaninom Zagreba, dokazuje povelja iz tog perioda, ispisana na ćirilici

  • 6
Trg Bana Jelačića Foto: Marko Jovanović

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je danas na svom Fejsbuk profilu istorijski dokument iz Zagreba koji datira iz 1861, a reč je o povelji na ćirilici kojom je Vuk Karadžić proglašen počasnim građaninom Zagreba.

Vesić je napisao da je 1861. godine Vuk Stefanović Karadžić proglašen počasnim građaninom ovog grada.

Повеља града Загреба којом је 1861. године Вук Стефановић Караџић проглашен почасним грађанином овог града. Повеља је...Posted by Горан Весић on Субота, 08. август 2020.

- Povelja je napisana na ćirilici. Zagrebačkim vlastima činjenica da je Vuk Karadžić počasni građanin Zagreba nije smetala da mu oduzmu ulicu 1992. godine! Mislite da će Dubravka Stojanović i lažna srpska elita zbog toga da protestuju. Ma ne. Njima je samo važno da onaj ko je smrtno ranio Pavelića ne dobije ulicu i žao što ustaški zločinac nije umro od starosti - napisao je Vesić.

Video: Do kraja 2020. deo saobraćaja sa BAS- a biće izmešten na NBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    8. avgust 2020 | 15:49

    Normalno da je bio počasni građanin kad ih je on naučio kako se piše i čita.

  • Која

    8. avgust 2020 | 16:20

    Када је радио на уништењу језика . Шпијун аустроугарске и продавац културног добра Србије . На хиљаде књига изнео је из земље и продао Аустроугарској. А када је умро наставила је Мина.

  • Mihailović

    8. avgust 2020 | 16:49

    Glavnom da Tuđman,Budak Pavelić i mnoge druge ustaše imaju ulice u hrvatskoj,to našim dušobrižnicima ne smeta...da, Tuđmana nisu osudili za naređivanje zločina i etničkog čiščenja Srba,iako je Hag istražio a moćne z.države nisu još dozvolile,kao i za Izetbegovića,tako da su umrli bez optužnice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA