≫ 

Tabla posvećena Blagoju Jovoviću već je oskrnavljena: Grad je popravio štetu, sledi istraga

Ulica Blagoja Jovovića ime je dobila po heroju koji je smrtno ranio ustaškog zločinca Antu Pavelića

  • 30
Radnici brišu tablu Foto: Facebook/Goran Vesić

Tabla sa imenom Blagoja Jovovića, koja je tek postavljena u nekadašnjoj Zagorskoj ulici u Zemunu, a koja odnedavno nosi njegovo ime, oskrnavljena je. Međutim, odmah po saznanju da je tabla išarana, gradske službe su izašle na teren i očistile je.

Одмах по сазнању да су хулигани оскрнавили таблу посвећену човеку који је смртно ранио усташког злочинца Анту Павелића...Posted by Горан Весић on Субота, 08. август 2020.

Ulica Blagoja Jovovića ime je dobila po heroju koji je smrtno ranio ustaškog zločinca Antu Pavelića.

"Uz pomoć nekoliko prijatelja, Blagoje Jovović, u nedostatku sudskog procesa i zakonske kazne, sproveo je pravdu nad zločincem Pavelićem. Tako je osvetio stotine hiljada Srba koji su nevini stradali od ustaške kame u stravičnim zločinima u Drugom svetskom ratu. Zlikovac je preminuo od posledica rana koje mu je naneo ovaj heroj. Imenujući ovu ulicu po Blagoju Jovoviću, Grad Beograd ukazuje počast ovom srpskom heroju za njegov herojski čin, i to nakon što je decenijama bio nepoznat za srpsku istoriju i predanje", glas tekst koji je napisan na spomen-tabli.

- Sprovodi se istraga o tome ko je oskrnavio tablu i verujem da će snimci kamera u okolini dati odgovor na ovo pitanje - kazao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    8. avgust 2020 | 22:28

    Bilo bi lepo da ih nadju i objave slike i imena to bi valjda bila bruka za njihovu porodicu,familiju.I na kraju ko to u Srbiji sara ime ubice stotine hiljada Srba? Zestoka kazna bi bila da se ja pitam

  • Невена

    8. avgust 2020 | 22:32

    Наравно да херој смета јер није дозволио да усташа у миру "крепа" и сав космополитизам и лажни анти фашизам а истинити аутошовинизам београдски не може Благојино име испрљати... не може јер ће га праведници поново опрати , а рачун за ово недјело зна се коме треба испоставити!!!

  • SaraNS

    8. avgust 2020 | 22:28

    Ne mogu da verujem da neko i dalje crta tu zvezdu koja nam je samo zlo donela i zakopala nas za narednih 200 godina i to još na tabli ovako važnog čoveka za nas. Blagoje Jovović zaslužuje veliki spomenik u centru Beograda i najmanje ulicu u svim gradovima u Srbiji. Izvršivši atentat na njega, spasio je čovečanstvo jednog od najgorih fašista. Da smo bili pametni i da se nismo pridružili SFRJ, odavno bi on dobio i ulicu i spomenik, a ne da nam Hrvati smišljaju nazive ulica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA