"Nećemo raskopavati centar grada zbog tramvajskih šina, niti vaditi kocke na Trgu republike"

- Raskopavamo ulice i gradimo tamo gde moramo i pravimo balans između razvoja grada i vodeći računa o životnoj sredini - rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić

  • 3
SAVSKI TRG RADOVI VUCIC Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nećemo raskopavati centar grada kako bi se postavile tramvajske šine, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić komentarišući najave da će se ponovo "vaditi kocke" na Trgu republike zbog tramvajske linije 1 od Slavije do Kalemegdana.

- Unapređenje mobilnosti u Beogradu i unapređenje gradskog saobraćaja su dve značajne teme za sve nas u gradu i stalno se trudimo da nađemo modalitete kako ćemo to da unapredimo. U ovom trenutku nemamo u planu i nije ideja da se raskopava centar grada sa tim ciljem - rekao je Radojičić novinarima nakon obilaska radova na Savskom trgu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Radojičić kaže da će se i narednih godina tražiti najbolji način kako da se unapredi mobilnost, s obzirom na to da se na taj način može značajno uticati na poboljšanje kvaliteta vazduha i uopšte pozitivno na životnu sredinu.

- Raskopavamo ulice i gradimo tamo gde jednostavno moramo i pravimo balans između razvoja grada i vodeći računa o životnoj sredini. Tipičan primer je ovaj Trg, gde će na 20.000 kvadrata biti 10.000 zelenih, a 10.000 popločanih. Vizija ljudi koji trenutno vode Beograd je da je unapređenje životne sredine veoma važno, a mobilnost je značajan segment - istakao je gradonačelnik Beograda.

Video: Vučić: Rekonstrukcija savskog trga je borba za beogradski turizam i građevinarstvo u Srbiji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buda

    11. avgust 2020 | 17:11

    Sve stručnjaci. Za banderu da se uhvate ona bi se osušila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA