≫ 

Ovako pokušavaju da prevare "Oko sokolovo": Upalio se alarm, pa su pljuštale kazne i radio je pauk

Neki su odlučili da prekriju tablicu na svom automobilu

  • 17
Oko sokolovo

Foto: Facebook/Goran Vesić

Bahati vozači u Beogradu pokušavaju na sve načine da prevare komunalnu miliciju i novi sistem "Oko sokolovo". Neki su odlučili da prekriju tablicu na svom automobilu i grdno su se prevarili.

Svi su kažnjeni, a nekima je vozilo odneo i pauk.

Kako sistem funkcioniše i zašto ga je nemoguće prevariti objasnio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom fejsbuk profilu.

- Kada kamere snime prekrivenu tablicu istog časa se aktivira alarm koji dobija najbliža patrola komunalne milicije i Parking servis. Patrole kruže po zoni u kojoj radi sistem Oko sokolovo. U roku od nekoliko minuta pored ovako bahato parkiranog automobila dolazi patrola. Ako se vlasnik pojavi tada mu se na licu mesta naplaćuje prekršaj, a ako nema nikog vozilo odnosi pauk, pa vlasnik kada se jednom pojavi plaća i kaznu i troškove odnošenja automobila - istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Било је ових дана бахатих возача који су покушавали да буду још бахатији па су помислили да систем Око соколово преваре...Posted by Горан Весић on Среда, 12. август 2020.

 

 

- Recimo na slici gde se vidi pauk jedan bahati vozač je jutros u Kneza Miloša parkirao na pešačkom prelazu i prekrio tablice. I misli da je pametan i da može da prevari sistem. Sada može da dođe po svoj automobil na plac Parking servisa, da plati prvo troškove pauka, a potom i kaznu od 25.000 dinara. Na drugim slikama su primeri drugih bahatih vozača koji su pokušali da sakriju tablice i koji su sankcionisani. Savesni vozači i pristojni građani biće zaštićeni od terora bahatih vozača. To obećavam u ime Beograda - napisao je Vesić.

Zbog ovog pokušaja prevare, mnogi su pisali po društvenim mrežama Nebeski narod 1: Oko sokolovo 0, i ne sluteći da su kazne ipak stigle ovim vozačima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pan

    12. avgust 2020 | 14:54

    Prvo obezbedite dovoljan broj parking mesta pa onda kažnjavajte vozače nepropisno parkiranih automobila!

  • Davor

    12. avgust 2020 | 14:55

    Bravoooo, deri Beograddjane po dzepu. Cuj prekrio tablice a na pesackoj zoni hahha.

  • 100 evra

    12. avgust 2020 | 15:02

    Samo po dzepu udri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA