Ove godine u Beogradu 1.000 prvaka više nego pre deset godina

Škole dočekuju oko 16.300 prvaka

  • 10
Deca, škola, maske, učionica, igralište, nastava, razmak, odstojanje, socijalna distanca, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Ove godine u beogradske škole kreće 1.000 prvaka više nego pre deset godina, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Dočekujemo oko 16.300 prvaka, škole su spremne da 1. septembra otvore vrata po uputstvu nadležnog ministarstva – rekao je Gak gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

On je dodao da uputstvo predviđa svaku situaciju, da je detaljno i da roditelji ne bi trebalo da brinu.

Već nekoliko meseci živimo sa koronom, ali za decu, posebno mlađu fizičko prisustvo u školi je nezamenljivo – rekao je Gak.

On je rekao da je sekretarijat uplatio školama takozvane materijalne troškove, odnosno novac od kog će škole nabaviti svu neophodnu zaštitnu opremu za zaposlene i prijem dece.

– Zdravlje je na prvom mestu, ali vrtići su otvoreni od 11. maja, funkcionišu dobro, nijedan slučaj zaraze nije izmakao kontroli jer su procedure jasne – rekao je Gak.

On je istakao da je trenutno u vrtićima oko 15 odsto od ukupno upisane dece, ali da ne očekuje veliki skok dolaznosti u septembru imajući u vidu da je i, kako je rekao, u normalnim okolnostima prosečna godišnja dolaznost oko 58 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V HA N

    15. avgust 2020 | 12:48

    Preselili se ljudi sa juga da vam povećaju natalitet,oni to znaju da rade da vas spasu bele kuge i uživaju u blagodetima BG civilizacije.

  • Milan

    15. avgust 2020 | 12:59

    Bravo za Beograd... Ostaće jedini grad u Srbiji za 10ak godina jer će se cela Srbija otcepiti od tog istog pohlepnog Beograda.

  • Migracija

    15. avgust 2020 | 12:51

    A koliko se njih doselilo u Beograd????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA