≫ 

Vučić protiv seče šume u Košutnjaku: Videćemo ko je napravio grešku

- Nemam problem da se izjasnim i kažem da sam protiv sečenja šume u Košutnjaku i nemam nikakvu rezervu po tom pitanju - rekao je on

  • 41
Aleksandar Vucic, Kosutnjak Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se protivi seči šume u Košutnjaku, kao i da će biti ispitano ko je napravio grešku po tom pitanju.

- Nemam problem da se izjasnim i kažem da sam protiv sečenja šume u Košutnjaku i nemam nikakvu rezervu po tom pitanju. Videćemo ko je napravio grešku i rešiti, ali nema problem da to podržim - izjavio je Vučić.

Inače, predsednik Srbije podržao je ranije inicijativu Kurira i zahteve građana da se spreči uništavanje oko 30 hektara šume i zelenih površina na Košutnjaku zarad izgradnje oko 600.000 kvadrata stambeno-poslovnog kompleksa.

Kurir je na ovu opasnu nameru investitora „Avala studios“ nedeljama upozoravao, a brojni aktivisti, predstavnici ekoloških udruženja i borci za zaštitu životne sredine ukazivali su da će uklanjanje šumskih i drugih zelenih površina povećati zagađenje vazduha, pojačati efekat toplotnog ostrva, ali i dehumanizovati prostor, kao i da će doći do opterećenja u saobraćaju u tom delu grada koji mnogi smatraju „plućima Beograda“!

- Naravno da sam protiv seče šume u Košutnjaku. Kome normalnom može pasti na pamet da udari na oazu Beograda?! Za proteklih osam godina, koliko je SNS na vlasti, borili smo se za pošumljavanje, a ne uništavanje šuma. Košutnjak su pluća Beograda i ne bismo smeli da dopustimo da budu žrtvovana zbog nečijih ličnih interesa - rekao je predsednik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    21. avgust 2020 | 22:07

    Košutnjak niko neće da seče, i ne treba da se seče, neće se seći. Aleksandar Vučić zaista treba da grade dobre odnose. Srbija se danas cela razvija i gradi, to je zaista važno za našu državu.

  • Ivan

    21. avgust 2020 | 21:40

    To se treba,najostrije kazniti....

  • sonja

    21. avgust 2020 | 13:59

    Sume su izvor kiseonika i pravo bogatstvo. Predsednika podrzavam u stavu da ih ne treba seci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA