Ove stepenice su prečica od Banovog brda do Čukaričke padine: Umalo su jednog čoveka koštale glave

Stanarima mnogo znače, jer skraćuju put za više od kilometra, a onima koji ne prolaze svakodnevno tuda, kada pogledaju s vrha, nije svejedno, gusto šiblje, strma litica

  • 0
Stepenice na Čukaričkoj padini Printskrin:Youtube/ RTS Sajt - Zvanični kanal

Prava drama odigrala se za vikend na Čukaričkoj padini. Jedan čovek je ozbiljno povređen kada je pao sa stepenica koje vode ka Radničkoj ulici. Čak su i vatrogasci morali da intervenišu i da ga izvuku iz rupe i žbunja.

Na nekoliko stotina metara čak četiri stepeništa koja povezuju Banovo brdo i Čukaričku padinu. Stanarima mnogo znače, jer skraćuju put za ceo kilometar i malo više, a onima koji ne prolaze svakodnevno tuda, kada pogledaju s vrha, nije svejedno. Gusto šiblje, strma litica. Zato je važno da budu bezbedne.

- Jedva čekamo da se reši to, ali ne znamo kome da se obratimo. Ja idem po par puta, vodim dete i silazim, idem na roditeljske, više puta dnevno, na primer juče tri puta sam išla - kaže jedna od žiteljki tog dela Beograda za RTS.

- Pisane su i žalbe i zbog svetla na vrhu stepeništa, ali eto, i mi se krećemo njima svaki dan, u očajnom su stanju, zimi je jako klizavo i otpao je taj malter, trebalo bi nešto da se uradi - dodaje komšinica.

Niz stepenice se brže stiže do Ade, prevoza, posla, pijace, prodavnice, tržnog centra... Stepenice koje izlaze na Lazarevački drum skraćuju put do škole. Imaju tačno 169 stepenika.

- Sad sam počela da ih koristim jer mi je unuk pošao u školu, pre toga ne, ali stepenice su grozne, vidite kako je to obrušeno i deca često se isklizaju i mogu da padnu - navodi meštanka tog dela grada.

Opština: Kapitalna investicija

Opština Čukarica je obnovila jedno stepenište pre nekoliko meseci.

Iz Opštine Čukarica su rekli da su se za rekonstrukciju stepeništa na Lazarevačkom drumu obratili Gradu, jer je potrebna kompletna rekonstrukcija, a to znači da je reč o kapitalnoj investiciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA