≫ 

Vesić: U Beogradu se epidemiološke mere poštuju više nego u nekim drugim gradovima

90% građana nosi maske u gradskom prevozu

  • 2
SRBIJA KORONA MERE Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da kontrolu poštovanja mera u restoranima obavlja sanitarna inspekcija zajedno sa komunalnom milicijom, da se dnevno kontroliše oko 200 restorana, a nikad ne zatekne više od četiri ili pet objekata koji ne poštuju mere.

Vesić je za RTS rekao da više od 90 odsto građana u javnom prevozu nosi maske i da je to veliki broj. Kako je rekao, obaveza vozača je da opominje one koji ne nose maske, a to često rade i sami putnici.

Vesić smatra da se u Beogradu poštuju sve epidemiološke mere mnogo više nego u nekim drugim gradovima, i da to daje rezultate.

Kaže da Komunalna milicija ima nešto više od 300 pripadnika, i da će biti raspisan konkurs za novih 150 pripadnika, a prvi put će oni biti prisutni i u prigradskim opštinama.

Najavio je i da će do juna sledeće godine, posle izmena zakona, oni imati male aparate pomoću kojih će moći da mere buku u objektima na licu mesta.

Kada je reč o radovima u Ulici cara Dušana, rekao je da se očekuje da se tokom novembra pusti saobraćaj, a da se kompletni radovi završe u decembru.

Video: Vesić: Beograd će dobiti najbolju moguću promociju organizacijom Svetskog prvenstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruzica

    21. septembar 2020 | 09:26

    E, ovo je tacno. Po unutrasnjosti se jos i smeju kada vas vide sa maskama...prodavnice, zatvoreni prostori nista, svadbe, veselja, bazeni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA