Prvi regionalni master program posvećen kreiranju TV serija

Na beogradskom Fakultetu za medije i komunikacije pokrenut je prvi regionalni master program posvećen proizvodnji jednog od najpopularnijih medijskih formata današnjice – televizijskih serija

  • 0
FMK

Foto: FMK

Master akademski program „TV serije: kreativni proces“ akreditovan je odlukom nacionalne Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju, a mentori programa su Dragan Bjelogrlić i Vuk Ršumović.

Jednogodišnje master akademske studije namenjene su scenaristima, producentima i kreatorima koji se bave audiovizuelnim stvaralaštvom i jedini je takav master program na ovim prostorima. Predavači na programu su vrhunski regionalni eksperti iz domena televizijskih dramskih programa, a nastavu čine predavanja, istraživački rad, grupne kreativne seanse, radionice, projekcije i predavanja gostujućih stručnjaka sa praktičnim iskustvom u različitim oblastima proizvodnje TV serija. Cilj programa je unapređenje znanja i profesionalnih veština kada je u pitanju proces rada, kreativna saradnja i osmišljavanje dramskih sadržaja sa velikim međunarodnim potencijalom.

Studentkinje i studenti, kroz mentorski sistem rada, razvijaju samostalni, originalni televizijski projekat koji je ujedno i njihov master rad. Nakon završenih studija, studenti stiču specifična stručna znanja koja im omogućavaju da se profesionalno bave poslovima iz širokog raspona zanimanja, kao što su: kreator TV serija, producent, showrunner, scenarista, urednik TV programa, programski direktor, kreativni direktor, skript konsultant, naučni istraživač i profesionalni trener edukator iz oblasti kreacije televizijskih serija.

Prijemni ispit nove generacije studenata master programa „TV serije: kreativni proces“  održaće se 3. oktobra 2020. na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA